Erdoğan 3 TCMB Yöneticisini Gece Yarısı Görevden Aldı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gece yarısı 3 TCMB yöneticisini görevden aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında TCMB'de iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesini görevden aldı.

Dolar dün lira karşısında 9,10 seviyesine ulaşarak rekor kırmıştı. Bunun ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün akşam saatlerinde TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği bildirildi.

Görüşmeden sonra yayımlanan Resmi Gazete'de açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Uğur Namık Küçük ve Semih Tümen ile TCMB Para Politikaları Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş'ın görevden alındığı bildirildi.

TCMB Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak atanırken, boşalan Para Politikaları Kurulu üyeliğine ise Yusuf Tuna getirildi.

Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yaptığı müdahale sonrasında dolar lira karşısında 9,19 seviyesine kadar yükseldi. 

Erdoğan Yetkiyi Aldığından Beri Dolar Yüzde 88 Arttı

 

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran 2018 seçimlerini kazanarak 16 Nisan 2017'de yapılan şaibeli referandumda öngörülen tüm yetkilerle donanmış olarak Cumhurbaşkanlığı görevine başladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Haziran 2018'de, seçimlerden hemen önce seçmenlerine şu sözlerle hitap etmişti: 

"Şu 24'ünü hayırlısıyla bir atlatalım, 24'ünde siz şu kardeşinize yetkiyi bir verin. Ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz."

Dolar, Erdoğan'ın dilediği üzere Türk milletinden yetkiyi aldığı 24 Haziran 2018'den bu güne yüzde 88 oranında arttı. Bugün rekorunu bir kez daha tazeleyen dolar kuru, lira karşısında 8,97'ye yükseldi.

Erdoğan 3 TCMB Yöneticisini Gece Yarısı Görevden Aldı şahap kavcıoğlu dolar lira 9 19 para ekonomi cumhurbaşkanı tayyip akp akp'li