Erdoğan 6 Partiye Sitem Etti: HDP'yi Niye Almadınız?

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 partiye "HDP'yi niye yanınıza almadınız onu da alın" dedi.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Karşıma çık" meydan okumasına yanıt olarak "Son günlerde Kılıçdaroğlu sık sık meydan okuyor, 'Karşıma çık' diye yeri göğü inletiyor. Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık. Biz Kılıçdaroğlu ile dolaylı ya da doğrudan olarak 10 kez karşı karşıya geldik, 10'unda da kendisini sandığa gömdük" dedi.

"Marketler Vatandaşlarımıza Zulmetmeye Devam Ederseniz Sırtınıza Bineceğiz"

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesini sağlayacak hamlenin içinde olduğunu iddia eden Erdoğan, hayat pahalılığın nedeni olarak marketleri gerekçe göstererek "Marketler, çarşı pazarlar, eğer vatandaşlarımıza meyvede sebze hala zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz. Fırsatçılık yaparak halkımızı mağdur edenleri affetmeyecek, hepsinden yaptıklarının hesabını soracağız" dedi.

"Biz Sandıkta Kılıçdaroğlu'nın Karşısına Çok Çıktık"

Kılıçdaroğlu'nun meydan okumasına cevap veren Erdoğan, "Halbuki biz sandıkta Kılıçdaroğlu'nun karşısına çok çıktık. Kılıçdaroğlu hayır kampanyası yürüttü biz evet dedik. Milletimiz yanımızda olarak Kılıçdaroğlu'nu sandığa gömdü. 2014 yılında mahali seçimler yapıldı biz yüzde 39'la birinci olduk, Kılıçdaroğlu yüzde 26 ile sandığa gömüldü. 2019 mahali idareler seçimlerinde AK Parti 45'e Cumhur İttifakı yüzde 50'ye yaklaşırken, CHP ise HDP başta olmak üzere diğer partilerden aldığı desteğe rağmen yüzde 30'a anca ulaştı. Biz Kılıçdaroğlu ile dolaylı ya da doğrudan olarak 10 kez karşı karşıya geldik, 10'unda da kendisini sandığa gömdük" diye konuştu.

"HDP'yi Niye Almadınız?"

6 parti liderinin buluşmasına da değinen Erdoğan, "Bizim yuvarlak masalarda falan işimiz yok. Yuvarlak masalarda neler görüşüyorsunuz, konuşuyorsunuz hepsi ortada. Paylaşın bakalım nereye kadar paylaşacaksınız. O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba, HDP'yi niye yanınıza almadınız onu da alın. Herhalde şimdi de ziyarete gidersin. Ziyarete git ki unutulduklarını anlamasınlar. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilmesi, orada tutulması henüz kendisine verilen misyonu tamamlamadığının işaretidir" ifadelerini kullandı.
 

Erdoğan 6 parti 6 lider sitem etti hdpyi niye almadınız