Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 2-Tarikatlar

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 3-Fetullahçılar

Nerede bir Türk varsa ona bakan ve onun gözünden bakan TamgaTürk'ün Erdoğan'a oy vermemek için 66 sebebinden ilki Erdoğan'ın Türk adını kaldırması. AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın iktidarı döneminde Türklüğün selametine mugayir birçok olay yaşandı.

Tabelalardan "TC" İbaresi Kaldırıldı

Bunlardan birisi Erdoğan'ın kurumların başındaki Türk ibaresine alerjisiydi.Erdoğan iktidarındaki en büyük skandallardan birisi de devlet kurumlarının tabelasından TC ibaresinin kaldırılmasıydı. Ziraat Bankası'ndan son olarak geçen yıl Erciyes Üniversitesi'nde yaşanan olaya kadar birçok kurum ve kuruluştan TC ibaresi kaldırıldı.

Kızılay Adından "Türk" İbaresini Kaldırdı

Türkiye'yi sarsan depremlerden sonra çadır satmasıyla gündeme gelen; tüzüğünde adı Türkiye Kızılay Derneği olarak geçen ve kurumsal adı Türk Kızılayı olan insani yardım kuruluşu, ürettikleri maden sularından 2014 yılında 'Türk'ü kaldırdı. 1985 yılında Kızılay Afyon Karahisar ismiyle piyasaya sürülen maden suyu, 2005 yılından itibaren 'Türk Kızılayı' ismini kullanmıştı.

"Kullanamayacaksınız, Ne Türk Kavramını Ne Türkiye İsmini"

2018 yılına geldiğimizde Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği'ndeki Kürtçüleri bahane eden Erdoğan, “Tivitler atıyorlar, neymiş o, biz Türklük ve Türkiye kavramına karşıymışız. Niye TTB’den isminin kaldırılmasını istediğimiz için. Niye? Bu kuruluşun Türklük ile alakası yok, Türk kavramına layık olan bir yanı da yok. TBB’nin de Türkiye’ye layık olan hiçbir yanı yok. Bunlar ne hukuku ne hekimliği, tabipliği kendi saltanatı altına alamazlar. Çıkartılacak olan kanunla, Bakanlar Kurulu ile tüm hekimler, hukukçular kendi derneğini kurabilecekler. Kalkıp tivitlerle ev sahibini bastırmaya kalkıyorlar. Kullanamayacaksınız, ne Türk kavramını ne Türkiye ismini.” dedi. 

Andımız

"Türküm" diyerek başlayan Andımız da Erdoğan iktidarında kaldırılan unsurlardan birisi oldu. Kürtçülerin ve İslamcıların hedefindeki Andımız, Erdoğan'ın "Tek parti CHP'si döneminde başlatılan uygulamayı hala sürdürmeyi çalışmak yanlıştır."  ifadeleriyle 2013 yılında kaldırılmıştı. Öğrenci Andı, 2018 yılında mahkeme kararıyla geri gelmiş ancak bu kez de Danıştay'ın kararıyla 2021 yılında yeniden kaldırılmıştı. 

Ne Mutlu Türküm Diyene Tabelası Kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı en büyük milli güvenlik sorunlarından birisi olan çözüm süreci döneminde "Ne mutlu Türküm diyene" tabelası Diyarbakır'dan kaldırıldı. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan, bu söze olan alerjisini sık sık "Sen ne mutlu Türküm diyene dersen o da ne mutlu Kürtüm diyene der" sözleriyle dile getirdi.

erdoğan erdoğana oy vermemek için sebepler türk ismi erdoğan türk ismi türk andımız kızılay türk kızılayı tc ibaresi tbb