Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 14-Türk Vatandaşlığının Parayla Satılması

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

AKP istibdadı iktidara geldiği 202 yılından beri Türk Milleti’ne sayısız zarar verdi. Bu zararların en büyüklerinden biri yabancıya vatandaşlık satılması oldu.

Likidite krizi yaşayan iç piyasadaki yükü hafifletmek ve AKP sponsoru rantçı azılı müteahhitleri sevindirmek adına ortaya konulan uygulama Türkiye’nin kendi vatandaşının sorunlarını derinleştirdi.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 13-Barınma Krizi

İstanbul başta olmak üzere kıyı şeridinde rant uğruna talan edilen araziler üzerine yapılan pek çok ev; Ruslar, İranlılar ve Arapların çoğunluğunu oluşturduğu milletler tarafından satın alındı.

Dünya’da sadece Antigua & Barbuda, Dominika, Grenada, St. Kitts & Nevis, Saint Lucia, Malta ve Türkiye yatırım karşılığı vatandaşlık satıyor. Sıralanan ülkelerden yalnızca Malta Karayipler dışında yer alırken; 2018 yılı itibariyle AKP istibdadı da “yatırım karşılığı vatandaşlık” satan ülkeler arasına Türk yurdunu da soktu.

Bu uygulama sebebiyle ev fiyatları astronomik bir biçimde artarken, kira fiyatları da benzer oranda yükseldi. Halihazırda enflasyon ve derin yoksullukla boğuşan Türk milleti, barınma krizinin tetiklenmesi sonucunda evsiz kaldı veya hanelerin nüfusları arttı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle çok genç kazandığı üniversiteye gidemedi, genç çiftler evlenemedi.

Her zaman olduğu gibi güvenlik politikaları kapsamında bir zaafa daha yol açan AKP istibdadı, Türkiye’den vatandaşlık alan yabancıların kim olduğuyla yeteri kadar ilgilenmedi. Özellikle Orta Doğu ve Afganistan gibi terör yatağı olan memleketlerden gelen insanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasında gerekli filtreler uygulanmadı.

AKP’nin getirmiş olduğu yabancıya vatandaşlık uygulamalarının görünmeyen ama en fazla toplumsal krize sebep olan konularından biri de şüphesiz ki kültür oldu.

Türk dilini ve Türk tarihini bilmeyen, en basit vatandaşlık belgesinden yoksun yüzbinlerce yabancı, sırf daha zengin olmaları sebebiyle şehirlerimizi işgal etti.

Yabancıların Türkiye’ye doluşmasına önayak olan AKP ise detaylıca hazırlık yapmadığı bu uygulama nedeniyle çok sayıda tepkinin odak noktası oldu.

AKP’nin yabancıya vatandaşlık verme uygulamalarındaki mevzuat iki temel kolda göze çarpıyor. Bunlardan biri yabancıya mülk yatırımı karşılığında vatandaşlık verilmesi, diğeri ise diğer yatırım kollarına gerçekleşen direkt nakit transfere karşılığında vatandaşlık verilmesiydi.

2023 itibariyle bir yabancının Türk Vatandaşlığı hakkı kazanmak için 400 bin dolarlık gayrimenkul satın alması veya asgari 500 bin dolar ile bireysel emeklilik sistemine girip 3 yıl sistemde kalması gerekiyor.

Erdoğana Oy Vermemek İçin 66 Sebep parayla vatandaşlık yabancıya konut satışı vatandaşlık akp