Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 15-Çalınan Sınav Soruları

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 14-Türk Vatandaşlığının Parayla Satılması

Türkiye'de AKP istibdadından önce de sınav sorularının çalındığı olmuştu ancak bu olaylar ortaya çıktığında sorumlular cezalandırılmıştı. AKP istibdadı boyunca yaşanan en büyük skandallardan birisi sınav sorularının çalınması oldu ve sorumlular cezalandırılmadı.

Gençlerin emek vererek girdiği üniversite sınavı soruları, KPSS soruları, polislik sınavı soruları çalındı. 

13 Eylül 2009'da ÖSYM’nin yaptığı, Polis Meslek Yüksek Okulları Öğrenci Adaylığı Sınavı, kopya iddiaları nedeniyle iptal edilmişti. Sınav 1 Kasım 2009’da yenilendi. Başlatılan ve içeriği sır gibi saklanan soruşturmanın ayrıntıları yıllar sonra ortaya çıkmıştı Cemaat gölgesi düşen ve soruşturulan polis sınavında iki kitapçığın kayıp olduğu belirlenmişti.

2010 yılındaki KPSS de sınav sorularının çalınması nedeniyle iptal edilmişti. KPSS’de Eğitim Bilimleri bölümünde 110 ve üzeri doğru yapan adayların birçoğunın karı-koca, akraba ve aynı mahallede kişiler olması dikkat çekmişti. Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın kesin bir dille reddettiği 2010 KPSS'deki kopya ve Fetullahçı terör örgütü bağlantısı iddialarını Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu o dönemde tespit ettiğini daha sonra açıklamıştı.

2011 yılındaki Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 2. Aşama Sınavı'nda da soruların geçmiş yıllardaki sınavlardaki bazı soruların tekrarı olduğu ortaya çıkmıştı. Sınavın yenilenmesine karar verildi.

ÖSYM’nin 29 Mayıs’ta yaptığı sınavın Tıp doktorluğu 2. aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’inin geçen yılki ile aynı olduğu tespit edilmişti.

AKP istibdadının eski ortağı Fetullahçı Terör Örgütü'nün "ne istediyse aldığı" dönemde sınav sorularının çalınması ayyuka çıkmıştı. 

Öyle ki istihbarat birimlerinin, Ankara Başsavcılığı’nın talebi üzerine yaptığı istatiksel analizlere göre, Fetullahçı terör örgütü 2002-2013 yılları arasında, yani 17-25 Aralık 2013 sonrasına kadar "ne istediyse almış" ve tüm ÖSYM sınav sorularını çalmıştı.

2013 sonrasında da 15 Temmuz 2016'daki kanlı terör saldırılarının ardından derinleştirilen araştırmalar sonunda, birçok sınavla ilgili soruşturma ya da dava açıldı.

2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı sonrasında 3 bini aşkın kişi için "FETÖ/PDY kurucu, yönetici ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlarından dava açıldı.

2010 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı'nda da aynı suçlardan dava açıldı.

2012 KPSS'de bir kısım şüpheli için dava açıldı, bir kısmı için soruşturma sürüyor.

2012 Adli Yargı Hâkim ve Savcı Seçme Sınavı için eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın suç duyurusu üzerine açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı. ‘Yeni deliller elde edildiği’ gerekçesiyle dava açıldı.

1 milyona yakın öğrencinin üniversiteye yerleşmek için girdiği 2014 LYS de soruşturuluyor.

Şaibeli olduğu 'bilinen' sınavların devamı şöyle:

Komiser Yardımcılığı Sınavları

2009 Polis Koleji Sınavı

2012 Polis Akademisi Sınavı

2011 Adalet Bakanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Sınavı

2012 Astsubaylık Sınavı

2010 SHÇEK Müfettiş Yardımcılığı Sınavı

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, 2021 Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) usulsüzlük yapıldığına dair suç duyurusunda bulundu. Sınavda usulsüzlük yapıldığını ve bazı kişilerin sınava girme hakkının engellendiğini belirtti. 

Kaya, henüz sınav sona ermemişken soruların Whatsapp gruplarında paylaşıldığını söyledi. Soruların daha önce de çalındığının altını çizen Kaya, “Öğrenci velilerince tarafıma gönderilen kitapçık fotoğraflarında,  İstanbul Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Bina No: 746922, Salon No:1 bilgisi yer almaktadır. Daha önce de yıllarca sınav sorularının çalındığı, konunun yargı kararıyla da tespit edildiği bilinmektedir. Dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir de 2010-2015 yılları arasında yapılan tüm sınavlarda soruların FETÖ tarafından çalındığını itiraf etmiştir” şeklinde konuşmuştu.

2022 yılına geldiğimizde 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS lisans oturumunda, bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarındaki ve ders videolarındaki sorularla birebir örtüşmesi üzerine soruların sızdırıldığı iddiaları ortay atıldı.

2 Ağustos'ta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanı Halis Aygün, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın talimatıyla görevden alınmış, Devlet Denetleme Kurulu iddialara ilişkin inceleme başlatmıştı.

İddialar sonrasında KPSS'nin 2022 yılındaki üç oturumu da iptal edilmişti.

AKP istibdadında çalınan sınav sorularının hepsi henüz tespit edilmiş değil. Nitekim birçok gencin emeği sınav sorularının çalınmasıyla olmasa bile sonrasındaki sözde mülakatlarla heba edildi. 

Serimiz devam edecek...

erdoğan sebep erdoğana oy vermeme sebepleri erdoğana neden oy vermemeliyiz erdoğana oy verilir mi çalınan sınav soruları hangi sınavların soruları çalındı