Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 17-Erdoğan'ın Hakaretleri

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 16-Yaşam Tarzına Müdahale

AKP istibdadı boyunca AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hoşuna gitmeyen konularda hakarete varan ifadeler kullanmaktan çekinmedi. AKP Genel Başkanı Erdoğan ayrıca karşıtlarını da sık sık "terörist" olarak yaftaladı.

"Ananı da Al Git"

İktidarının daha ilk yıllarında vatandaşlarla hakaret etmeye başlayan AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın en bilinen tartışmalarından birisi "Ananı da al git" meselesiydi.

2006 yılında başbakanken Mersin'i ziyaret eden AKP Genel Başkanı Erdoğan’a, çiftçi Mustafa Kemal Öncel “Bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı” diye sormuştu. Erdoğan ise Öncel'e “Ananı da al git” yanıtını vermişti. O günden sonra Mustafa Kemal Öncel Erdoğan'ın Mersin ziyaretlerinde ya gözaltına alındı ya da polis ablukasına.

"Kadın mıdır Kız mıdır?"

Erdoğan'ın 2011 yılındaki Konya mitinginde, Hopa'daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş'tan bahsederken"O kadın, kız mıdır kadın mıdır?" demesi tepkiye neden olmuştu. 

İki Ayyaş Meselesi

AKP Genel Başkanı Erdoğan sadece günümüzü değil geçmişi de hedef aldı. 2013 yılının Mayıs ayında yaptığı AKP Grup Toplantısı konuşmasında Atatürk'ü hedef alarak "İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı Eylemleri: Çapulcular, Teröristler, Bunlar Sürtük, Bunlar Çürük...

Erdoğan Mayıs 2013'te başlayan Gezi Parkı eylemleri sırasında da birçok hakaret kullandı. Erdoğan'ın eylemcilere yönelik en çok kullandığı hakaret "Çapulcular" oldu. 

Erdoğan yıllar boyunca Gezi Parkı'nı dilinden düşürmedi. Geçen yıl da Gezi Parkı eylemini diline dolayan Erdoğan "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcileri için kullandığı hakaretler şu şekilde:

Direnişçiler

Çapulcular

İşgalciler

Teröristler

Eşkıyalar

Çürükler

Sürtükler

Vandallar

Edepsizler

Provokatörler

Alçaklar

Be Ahlaksız, Be Namussuz, Be Adi

Erdoğan 6 Şubat'ta Kahramanmaraşta meydana gelen depremlerden sonra da hakaretlerine devam etti. Birçok vatandaş Kızılay'dan yardım alamadığını belirtirken Erdoğan, "Kızılay nerede?" diyenleri hedef alarak "Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. 13 bine yakın işi makinesi sevk ettik. Her ne kadar muhalefet 'devlet yok iktidar yok' diyorlarsa da gören gözü kör kulağı sağır kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren askeri polisiyle jandarmasıyla herkes 11 ilde yerini almıştır. Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Bir tanesi Kızılay çadırları nerde diyor. Be ahlaksız, be alçak, be namussuz. Kızılay her gün 2.5 milyon kişiye yemek veriyor. Böyle vicdansızlık olur mu?" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın hakaretleri saymakla bitecek gibi değil, burada yer verdiklerimiz dışında hemen her gün hakaret içerikli sözler sarf etti. Bunlardan bazıları “Geri zekalı, haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, eşkıya, çürük, sürtük, siyasi eşkıya, haysiyetsiz, onursuz, sanatçı müsveddesi, edep fukarası, ahlaksız, haysiyet celladı, kan emici…” şeklinde.

Erdoğan'ın bu dili seçmene de yansıdı. AKP seçmenleri de AKP karşıtlarını sık sık vatan haini olmakla suçladı. Devleti şahsında mücessemmiş gibi gösteren Erdoğan, bunca hakaretinin yanında kendisine yönelik en ufak eleştiriye karşı da "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açmaktan geri durmadı. 

Serimiz devam edecek...

erdoğan erdoğana oy vermeme sebepleri erdoğana oy verilir mi erdoğana neden oy vermemeliyiz erdoğanın hakaretleri