Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 22-Erdoğan'ın Tehditleri

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 21-Türk Milliyetçiliğinin Ayaklar Altına Alınması

20 yıllık iktidarı boyunca AKP Genel Başkanı Erdoğan, vatandaşları ve siyasetçileri sık sık tehdit etti. 

Erdoğan'ın tehditleri ve hakaretleri iktidarının ilk yıllarında başladı. Zaman ilerledikçe bu tehditlerin boyutu da hakaretlerle beraber arttı. 

"Yüzde 50'yi Evde Zor Tutuyorum"

2013 yılına gelindiğinde Gezi Parkı olayları patlak verdi. Yüz binlerce genç AKP istibdadının politikalarını protesto etmek için sokağa çıktı. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan ise gençlerle anlaşmak yerine tehdide başvurdu. Erdoğan protestoculara karşı Reuters muhabiri Birsen Altaylı'ya"Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var. Ve biz onlara diyoruz ki aman sabırlı olun. Sakın bu oyunlara gelmeyin. Alkol yasağı diyorsunuz. Alkol yasağı yoktur. Alkolün düzenlemesi vardır. Dünyadaki, gelişmiş ülkelerdeki uygulama ne ise bak Fransa da Reuters’in mensubusun. Fransa’daki uygulamalara bak. Orada bu uygulamaların ne denli ileri olduğunu göreceksin. Karayollarında benzin istasyonlarında alkol kapalı açık satışını düzenleme ile ortadan kaldırmakla Trafik kazalarını nasıl minimize ederiz onun gayreti içindeyiz." ifadelerini kullandı.

"400 Milletvekilini Verin Bu İş Huzur İçinde Çözülsün"

Erdoğan daha sonra da tehditlerine devam etti. 7 Haziran 2015 seçimlerine giderken AKP Genel Başkanı Erdoğan Başkanlık Sistemi'ni kafasına koymuştu. 

Başkanlık Sistemi için 7 Haziran seçimlerinde AKP'ye oy isteyen Erdoğan, “400 milletvekili verin bu iş huzur içinde çözülsün” sözleriyle adeta tehdit etti. Daha sona 7 Haziran-1 Kasım arasındaki süreçte patlayan bombalar, yaşanan olaylar "huzur içinde çözülsün" sözlerinin ne anlama geldiği konusunda açıklayıcı oldu. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın tehditleri bunlarla da bitmedi. Sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilerden oldukça rahatsız olan Erdoğan kimi zaman bu mecraları kısıtladı kimi zaman da tehditler savurdu. 

"Kaçmaya Fırsat Bulamazsın"

2018 yılında Fox TV Ana Haber sunucusu olan Fatih Portakal, 10 Aralık akşamı ana haber bülteninde şunları söylemişti:

"Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da fark etmiyor açıkçası."

Portakal'ın bu sözlerini hedef alarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, “Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. 15 Temmuz'da tankların arasından kaçmış olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Her fırsatta milleti sokağa çıkarmaya çalışıyorlar. Bak sana bir şey söyleyeyim. Edep fukarasının bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor, ahlaksıza bak, yargı gereken cevabı verecektir.

Burası Paris değil. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, o televizyon ekranında haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin.

Sen 15 Temmuz'da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil.

Bu milletin evlatlarını sendikalarını sokağa davet ederek bir şey elde edemezsin. Buna fırsat vermeyiz. Gereğini de yaparız.” 

"Bunlar İyi Günler"

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın en çok tehdit ettiği isimlerden birisi de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. 2019'daki yerel seçimlere doğru giderken Erdoğan, Akşener’e yönelik “Birileri cezaevinde süre dolduruyor. Aynı yola sen de düşebilirsin” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Rize'yi ziyaret eden Akşener'e yönelik provokasyon ve yaşanan arbede nedeniyle Erdoğan yine tehdit etti. Erdoğan, konuşmasında Rize’deki olaylarla ilgili olarak “Dua et ki çok ileri gitmeden ders verdiler. Daha neler olacak neler…bunlar iyi günler” diyerek Akşener’i ve aslında tüm muhalefeti tehdit etti. Üstelik sözde dil sürçmesi gibi kullandığı “Bayan Kemal” ve “Bay Meral” gibi cinsiyetçi ifadelerle de hakaretlerde bulundu.

Erdoğan'ın Akşener'e yönelik son tehdidi ise dün oldu. Erdoğan, Hatay'da kullandığı "Burası CHP’li demedik, onlar da bizim vatandaşımızdır dedik" ifadelerine tepki gösteren ve deprem sonrası atılan temeller üzerinden eleştiren Akşener'i hedef alarak "İP'in başkanı elinize dilinize dursun, hayatında inşaat nedir görmemiş ve bunların tepeden tırnağa derinliği olması gerekir bilmeyen... Bunlar deniz kumu da değil. Kullanılan demirler çok farklı, bunlarda hassasiyet var. Biz bir şeye yapıyoruz dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" dedi.

En Acı Tehdit: Defterini Tutuyoruz

Erdoğan'ın belki de en acı tehdidi ise 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında söylediği sözler oldu. Birçok vatandaş devletin yetersiz müdahalesinden yakınırken Erdoğan, 8  Şubat'ta yaptığı konuşmada tehditleri sıraladı. 

Erdoğan, "Savcılarımız, insanlık dışı yöntemlerle sosyal kaos çıkarmaya tevessül edenleri belirleyip gereken işlemleri yapıyor. Yalan haber, çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri takip ediyoruz. Gün tartışma günü değil günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın muhalefete yönelik tehditleri bitecek gibi görünmüyor. Erdoğan'ın bu tür tehditleri vatandaşların da muhaliflere yönelik tehditlerine ve saldırılarına neden oldu. 

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken sokak röportajları sık sık gerginliğe neden oluyor. Seçimleri kazanamayacağını düşündükçe gerilen AKP Genel Başkanı Erdoğan toplumu da geriyor...

Serimiz devam edecek...

erdoğan tehdit erdoğanın tehditleri erdoğana oy vermemek için sebepler erdoğana oy verilir mi erdoğana oy vermeyeceğim erdoğana oy vereceğim erdoğana oy vermeli miyim erdoğana neden oy verilmemeli 14 mayıs seçimleri seçimlerde kime oy vereceğiz