Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 24-Siyasetçilere Saldırılar

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 23-İnternet Yasakları

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın iktidarı boyunca kullandığı dil hep gergin oldu. Erdoğan, siyasi dilini genellikle karşı tarafı suçlamak ve toplumu germek üzerine kurdu.

Bu dilin yarattığı nefret tarafların birbirine zaman zaman fiziki saldırıya geçmesine neden oldu. Bundan siyasi liderler de zamanla nasibini aldı. Erdoğan'ın iktidarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İYİ Parti eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu fiziksel saldırıya uğrayan isimlerden bazıları. 

Kılıçdaroğlu'na İlk Saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Nisan 2014'te Meclis'te düzenleyeceği grup toplantısından önce Orhan Övet adlı kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

TBMM binasına "ziyaretçi" olarak girdiği tahmin edilen Orhan Övet Kılıçdaroğlu'na iki yumruk attı. Kılıçdaroğlu'nun gözlüğü yere düşerken saldırgan gözaltına alındı.

Saldırgan Orhan Övet, ilk sorgusunda 1986 Erzurum doğumlu olduğunu ve Alperen Ocakları üyesi olduğunu söyledi. Ancak Övet'in AKP'li olduğu anlaşıldı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, saldırganın 2012 yılında AKP’ye üye olduğunu belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de gerçekleştirilen saldırının ardından Orhan Övet’in partiden ihraç edildiğini söyledi.

Övet'in annesiyle görüşen Kılıçdaroğlu şikayetçi olmadı ancak kamu davası ve Orhan Övet’e "duruşmalardaki iyi hali" gerekçesiyle indirimlerin ardından, ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan bir yıl 15 gün, ‘kamu görevlisini kasten yaralama’ suçundan ise bir yıl beş ay 15 gün olmak üzere toplam iki yıl altı ay hapis cezası verildi.

Şehit Cenazesinde Linç Girişimi

Kılıçdaroğlu'nun uğradığı en büyük saldırı ise 21 Nisan 2019'da Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde oldu. 

31 Mart'taki Yerel Seçimler yaklaşırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesine katıldı. Burada önce sözlü sataşmayla başlayan provokasyon büyüdü ve linç girişimine dönüştü. Kalabalığın arasında kalan Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekillere yumruk atıldı.

Kılıçdaroğlu, yakındaki bir eve götürüldü. Bu sırada kalabalıktan eve girmek isteyenler oldu. Evin etrafında toplananlar slogan attı. Bir kadının "Yakın bu evi" diye bağırması dikkat çekti.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'yla birlikte güvenliğin sağlandığı eve geldi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ise Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araçla evden çıkarıldı. 

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan sanık Osman Sarıgün de AKP üyesi çıktı. Sarıgün de daha önceki saldırgan Övet gibi ihraç edildi. 

AKP'liler ise saldırgan Sarıgün'ü ziyaret edip elini öptükleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştılar. Sarıgün’e basit yaralamadan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Akşener'in Evi Basıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında 2018 yılının Ekim ayında gerginlik yaşandı. Sosyal medyadaki gerginlik sokağa taştı.

Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Akşener'i işaret ederek, "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle" demişti.

Bahçeli'nin açıklamalarına karşı Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nin adresini paylaşarak "Sonuçlarını merakla bekliyorum" yanıtını vermişti.

Bu tartışmadan sonra Akşener'in evinin önüne gelen ve MHP'li olduğu ileri sürülen bir grup "Bozkurtlar burada!" diye slogan attı.

Eşiyle beraber evinin kapısına çıkan Akşener, gruba sert tepki gösterirken "Yuh size. Hadi gelin vurun" dedi.

MHP lideri Bahçeli'yi etiketleyip o anların videosunu sosyal medyadan paylaşan Akşener, Bahçeli'yi etiketleyerek "Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz" ifadelerini kullandı.

Akşener daha sonra gece saatlerinde evinin önünde toplanan partililere bir konuşma yaptı. Akşener konuşmasında "Ben buraya gelen elli kişiden şikayetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Akşener'in evinin önünde toplanarak slogan atan 16 kişi hakkında "hakaret" ve "tehdit" suçunda açılan davada mahkeme, "tehdit" ve "hakaret" olarak nitelendirilen sözlerinin yasada suç olarak tanımlanmadığını gerekçe göstererek tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Selçuk Özdağ'a Saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 15 Ocak 2019'da Çankaya Cevizlidere Mahallesindeki evinden çıkıp aracına bineceği sırada sopalı ve silahlı 5 kişinin saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Selçuk Özdağ, hastanedeki tedavisinden sonra taburcu edildi.

Özdağ'ın saldırıya uğramasına ilişkin davada, iddianameyi kabul eden Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı verdi.

Mahkeme dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Kararda, Özdağ'a yönelik saldırının yaralama değil kasten ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçu kapsamına girdiği ve ağır ceza mahkemesi alanında olduğu belirtildi.

Olayın hemen ardından yakalanan şüphelilerden G.T. ve A.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Saldırıyla bağlantılı oldukları tespit edilen 5 kişi de daha sonra polis tarafından yakalandı. 

Ancak dosyanın gittiği Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Fatih Taş’ın talebi üzerine 5 sanığın adli kontrolle salıverilmesine hükmetti. Mahkeme kararında dosyanın bölge adliye mahkemesine gitmesi halinde şüphelilerin "uzun süre tutuklu kalabileceğini" ifade etti.

Savcı Taş’ın itirazının ardından Özdağ’a saldıran 5 sanık da tahliye edildi. 

Buğra Kavuncu'ya Saldırı

Bir grup Türk milliyetçisi gencin "Hudut Namustur" eylemi olarak bilinen pankartları asmasından sonra söz konusu gençlere destek olan dönemin İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 20 Ağustos 2021'de Halk TV'de katıldığı programdan sonra Halk TV'nin önünde yumruklu saldırıya uğradı.

Kavuncu'ya vuran şahıs olay yerinden koşarak kaçtı. 

Daha sonra Kavuncu'ya tahsis edilen korumanın da gerekçe gösterilmeden alındığı öğrenildi. 

Saldırganın MHP üyesi olduğu iddia edilen Sinan Oral adlı şüpheli şahıs olduğu tespit edildi ve Silivri ilçesindeki adresinde yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Sinan Oral, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Burada cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheli, tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Sinan Oral'ın "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Davanın ilk duruşması, Bakırköy 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık Oral savunmasında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medyada, Kavuncu’ya yönelik FETÖ iddiası paylaşımlarından etkilendiğini iddia etti. Oral, "Bunları görünce o anlık sinirle tokat attım, pişmanım. Katılanın avukatı aracılığıyla ve sosyal medyadan gerekli özürlerimi katılana bildirdim, tekrar katılandan özür diliyorum" dedi. Mahkeme, Oral’a bin 500 TL para cezası verdi. Hükmün açıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verildi.

TBMM Kavgaları

AKP istibdadı boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi de sık sık kavgalara sahne oldu. Bu kavgalarda çoğunlukla AKP'li vekiller, sayı avantajlarını da kullanarak muhalif vekillere saldırdı.

Bu saldırıların sonuncusu İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e oldu. AKParti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Kalp hastası olan Örs fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Örs, yoğun bakımda bir süre kaldıktan sonra taburcu oldu. Zafer Işık ise özür dilemeyeceğini belirterek büyük bir pişkinlik örneğine imza attı.

Diğer Saldırılar

AKP istibdadında liderlerin esnaf ziyaretleri de sık sık gerginliğe sebep oldu. İYİ Parti lideri Akşener'in Rize'deki esnaf ziyaretinde gerginlik yaşandı, Erdoğan bu gerginliği "Gelin Hanım dua et ki, Rize'de çok ileriye gitmeden ders verdiler, bunlar iyi günler, daha neler olacak neler..." ifadeleriyle yorumladı.

AKP istibdadına saldırıya uğrayanlar sadece siyasetçiler değil, Orhan Uğurluoğlu ve Yavuz Selim Demirağ gibi gazeteciler, Cemil Kılıç gibi yazarlar da AKP istibdadında saldırıya uğradı. 

Serimiz devam edecek...