Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 27-Gazetecilere Saldırılar

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 26-Sürekli Değişen Sınav Sistemleri

Her istibdat düzeninde olduğu gibi AKP istibdadının ve Erdoğan'ın da en sevmediği şey basının hür olması oldu.

Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye, 2005 yılında 98'inci sırada yer alırken, 2022 yılında 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada yer aldı. AKP istibdadı Türkiye’yi basın özgürlüğünde 51 sıra geriletti. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan  "2023'ün Türkiye’sinde basın 90'lara 70'lere 80'lere göre çok daha özgürdür, serbesttir. Herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir" dese de Türkiye'de basın özgürlüğü her geçen yıl geriledi. 

AKP öncesinde de gazeteciler eli kanlı örgütler tarafından katledildi. Ancak gazeteciler iktidara yönelik eleştirilerini devam ettirebildiler.

AKP istibdadı ise gazetecileri planlı ve organize bir şekilde sindirdi. Eleştirenler ya saldırya uğradı ya da Erdoğan tarafından hedef gösterildiler. Gazeteciler ayrıca pek çok kez fiziksel saldırıya uğradı. 

Yavuz Selim Demirağ'a Saldırı

Yavuz Selim Demirağ, Ankara’da Türkiyem TV’de sunduğu Yeniçağ'da Meydan programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

8-9 kişilik bir grubun sopalarla saldırdığı Demirağ, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Saldırganlar ilk kez 15 Ekim 2021’de, saldırıdan 888 gün sonra hakim karşısında çıktı. Adem Y., Emrah Y., Ali A., Furkan Ç., Necmettin İ. ve Orhan Ç.’nin 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyaları için mahkeme görevsizlik kararı verdi.

Savcılık karar üzerine dosyayı 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdi. Ancak mahkeme duruşma bile açmadan Ankara 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nin gerekçelendirdiği karara tamamen ters bir hüküm kurdu.

Demirağ’ın saldırıda ölmediğini belirten mahkeme, “öldürmeye kasıt yok” dedi ve görevsizlik verdi. Mahkeme görevsizlik kararını “Sanıkların sopalarla kendisini (Demirağ’ı) darp ettikten sonra eylemlerine engel sebep olmadığı halde devam etmeyerek koşarak yanından ayrıldıklarının sabit olduğu, müşteki ve sanıkların arasında öldürmeyi gerektirir bir husumet bulunmadığı… “ diyerek gerekçelendirdi.

Orhan Uğuroğlu'na Saldırı

Ankara'da Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, evinin önünde sopalı saldırıya uğradı. 

Uğurluoğlu'nu sopayla darbeden saldırganlar, otomobille olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan Uğurğuoğlu'nun genel sağlık durumunun iyi olduğu, vücudunda darp yaraları bulunduğu belirlendi.

Olayla ilgili çalışma yapan polis ekipleri, saldırganlardan 3'ünü yakalayarak gözaltına aldı.

Güngör Arslan Cinayeti

AKP istibdadı döneminin belki de en sansasyonel cinayetlerinden biri Kocaeli'nde işlendi. Ancak ne yazık ki gündem olmadı.

19 Şubat 2022 tarihinde bir saldırgan, yerel internet gazetesi Ses Kocaeli'nin yayıncısı ve haber editörü gazeteci Güngör Arslan'ı ofisinde sağ bacağından ve göğsünden vurdu. Arslan hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

İddianameye göre Arslan'ın, yerel yönetim faaliyetlerinde yolsuzluk iddialarını konu alan köşe yazıları da dahil olmak üzere gazetecilik faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğü belirtildi. 

Söz konusu cinayet ne yazık ki Türk kamuoyunda yeterince yer bulmadı. 

Olayın ardından kaçan Ramazan Özkan ile 11 şüpheli, gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Ramazan Özkan, olayın azmettiricisi Burhan Polat, Özkan'ı olay yerine getiren ve silah alan Hasan Emre Çelik, avukat Ersin Kurt'un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

6'sı tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada 4 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Halk TV Muhabirine Canlı Yayında Saldırı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 23 Şubat'ta , Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programına canlı bağlanan Halk TV muhabiri Ferit Demir, depremle ilgili gelişmeleri aktardığı sırada saldırıya uğradı.

Elinde çekiç olan saldırganın, Demir’e bağırması ve küfürleri yayına yansıdı. Ayşenur Aslan o anlarda Demir’i yayından aldı. 

Ferit Demir saldırıyı daha sonra şöyle anlattı:

Valiliğin açıklamasını okuyacaktım. Malatya'da 14 bin çadır dağıtıldığını, merkezde 3 bin çadır kurulduğunu, 20 bin vatandaşın barındığını, 45 ayrı noktada yemek dağıtıldığını anlatıyordum.

Tam o sırada kamyonetle geçen bir vatandaş camını indirerek 'Yalan söylüyorsunuz, devlet burada var' diye bağırmaya başladı. Çekiç alarak yanımıza geldi. 'Hepinizi öldürürüm, gebertirim' diye tehditlerde bulundu. Oradan geçen iki vatandaş 'Doğruları anlatıyor' dedi. Onları da tehdit etti, 'Sizi de öldürürüm' dedi. Uzun süre ‘Sizi öldürürüm, vururum, hükümete bir şey söylemeyeceksiniz' diye tehditlerde bulundu. Elinde çekiç de vardı.

Sonra iki polis memuru geldi, şikayetçi olduğumuzu söyledik ama herhangi bir işlem yapmadı. ‘Size vurmadığı için, kafanıza vurmadığı için işlem yapamam. Belki bir sıkıntısı vardır, gergindir’ dediler.

Burada anlattıklarımız yakın tarihimizdeki en sansasyonel saldırılardı. Bunların dışında birçok gazeteci çeşitli sebeplerle en çok da AKP istibdadını eleştirmesi nedeniyle saldırıya uğradı. Gazeteciler kimi zaman polis tarafından da şiddet gördü. Şiddet, AKP istibdadında vakayı adiye haline geldi ve hiçbir zaman etkin ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadı. 

Serimiz devam edecek...

gazetecilere saldırılar erdoğana oy vermemek için sebepler erdoğan akp istibdadı recep Tayyip Erdoğan sebep erdoğana oy vermeli miyim güngör arslan yavuz selim demirağ orhan uğuroğlu