Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 28-Atatürk'ün Adının Silinmesi

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor. Bu seride, AKP'nin son dönemdeki icraatları, halkın tepkisini çeken uygulamaları ve yolsuzluk skandalları ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

Erdoğan ve AKP'nin yolsuzluk, rüşvet, yargı bağımsızlığına müdahale, ifade özgürlüğü kısıtlamaları, keyfi tutuklamalar ve insan hakları ihlalleri gibi birçok skandala karışması, Türk milletinin 200 yıla yaklaşan modernleşme serüvenine ve 100 yıllık Cumhuriyetimize büyük zararlar verdi.

Bu skandalların her biri, halkın Erdoğan'a oy vermemesi için yeterli sebepler arasında yer alıyor. Ancak, son dönemde AKP'nin gündemde olan bir diğer tartışma konusu ise kentlerdeki önemli alanların isimlerinin değiştirilmesi oldu.

Büyük Türk Başbuğu Atatürk başta olmak üzere, birçok tarihi şahsiyetin ismi okul, stadyum ve parklardan silinmeye çalışıldı. Bu durum, Türk tarihindeki ilerici şahsiyetlere yapılan saygısızlıklar arasında yer aldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nden Beştepe Millet Bahçesi'ne

AKP istibdadının yıllardır yağmaladığı Atatürk Orman Çiftliği, AKP tarafından sayısız kez talan edildi. Çankaya Köşkü'nde oturmayı itibar zedeleyici olarak gören AKP Genel Başkanı, vatandaşların vergileriyle yaptırdığı Saray'ı da bu arazi üzerine inşa ettirmişti.

Son olarak, Ankara Orman İşletme Müdürlüğü, Büyük Türk Başbuğu Atatürk'ün adını silmeye cürret ederek aynı arazi üzerine Beştepe Millet Ormanı ihalesini başlatmıştır.

Ankara Orman İşletme Müdürü Mehmet Üstünyer ise mimarlarla yaptığı bir görüşmede, "Bir isme mi takıldınız" diye sorarak, konuyu önemsizleştirmeye çalışmıştı.

Stadyumlar

Türk sporuna vurduğu darbelerle bilinen AKP, şehirlerdeki stadyumları -yalnızca- futbol oynanabilen bir yer olarak yeniden düzenledi. Beden terbiyesinin her bir kolunu kendi bünyesinde muhafaza etmeyi amaçlayan stadyumlar, AKP istibdadıyla birlikte yalnızca futbola engaje edildi.

Bu sırada AKP, stadyumların yalnızca işlevini değil yerlerini de değiştirdi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na binaen Büyük Türk Başbuğu Atatürk'ün isminin verildiği stadyumlar yıkılarak, söz konusu araziler yandaş müteahhitlere peşkeş çekildi. 

Bulundukları şehirlerin simge yapıları arasında yer alan stadyumlar yıkılarak şehrin dış bölgelerine taşınmak zorunda kaldı.

AKP iktidara geldikten sonra, Elazığ, Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize Giresun ve Eskişehir'deki stadyumlardan Atatürk'ün ismi silindi.

Elazığ Atatürk Stadyumu

Antalya Atatürk Stadyumu

Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu

Konya Atatürk Stadyumu

Bursa Atatürk Stadyumu

Sakarya Atatürk Stadyumu

Antakya Atatürk Stadyumu

Kayseri Atatürk Stadyumu

Rize Atatürk Stadyumu

Giresun Atatürk Stadyumu

Eskişehir Atatürk Stadyumu

 

AKP'nin Cumhuriyetimize duyduğu kıskançlık yalnız Atatürk ile sınırlı kalmadı. Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmetpaşa statlarının da adı değiştirildi ve İnönü ismi çıkarıldı.

Beşiktaş İnönü Stadyumu

İzmit İsmetpaşa Stadyumu

 

Okullar ve Yurtlar

Konya Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu

AKP istibdadının 'Atatürk alerjisi'ni en zor uygulattığı yerler ise okullar oldu. Her ne kadar yeni açılan okullara çok sayıda mürteci ve hain şahısların ismi verilse de vatanperver öğretmenler ve sendikalar bu konuda diğer meslek örgütlerinin önüne geçerek Atatürk ismini nispeten müdafaa etmeyi başardı. 

Ancak buna rağmen AKP durmadı. 4+4+4 adlı ucube sisteme geçişle birlikte birçok okul İmam Hatip’e dönüştürüldü.

Bu şehirlerden biri de Konya oldu. 4+4+4 sistemiyle birlikte Konya'da normal ortaokul kalmazken, Cumhuriyet tarihinin önemli isimlerinin adının verildiği okulların isimleri de bir bir değiştirilmeye çalışıldı.

Bu okullardan biri de Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu oldu. İmam hatip ortaokuluna dönüştürülen ve Konya’nın köklü okullarından olan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, 06.04.2015 tarihinde Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldü.

Balıkesir Atatürk Kız Öğrenci Yurdu

Yurtlardaki isim değişikliğinin en çok göze çarptığı yer ise Balıkesir ili oldu. Önceden Atatürk Kız Yurdu olarak anılan Balıkesir Kız Yükseköğrenim Yurdu'ndan Atatürk'ün ismi çıkarıldı. 

Atatürk'ün Adını Kaldırdılar, Mürteci Akit Yazarının İsmini Verdiler

Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir öğrenci yurdu, 17 yıl önce Salihli Kaymakamlığı tarafından "Atatürk Gençlik Merkezi" olarak adlandırılmıştı.  Ancak AKP-FETÖ ortaklığındaki sayısız örnekte olduğu gibi, binanın hizmet verdiği kız öğrenciler tarafından kullanımı sonlandırılmış ve Fethullahçılara devredilmişti.  

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra, Fethullahçı faaliyetlere karşı alınan önlemler kapsamında, tüm FETÖ yurtları devlet tarafından ele geçirilirken, bazıları diğer cemaat ve tarikatlara verilmişti.

Salihli'deki Atatürk Gençlik Merkezi de bu uygulama doğrultusunda, bir imam hatip lisesinin erkek öğrenci yurdu olarak dönüştürüldü ve yurdun adı, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla tanınan mürteci Akit yazarı Hasan Karakaya'nın adıyla değiştirildi.

Erdoğana Oy Vermemek İçin 66 Sebep Atatürkün adını sildiler atatürk stadyumu millet bahçesi mareşal mustafa kemal ortaokulu adının silinmesi