Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 30-İdlib Saldırısı

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 29-Baroların Bölünmesi

27 Şubat 2020'de Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında 36 Türk askeri şehit oldu.

Saldırıyı Suriye rejimle iş birliği yapan Rus kuvvetlerin düzenlediği belirtildi. 

Saldırı 27 Şubat 2020 günü akşam saatlerinde Halep-Lazkiye istikametindeki M-4 otoyolunun altı kilometre kadar güneyinde, Cilvegözü sınır kapısına kuş uçuşu yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Balyun yerleşimi civarında meydana geldi. TSK’nın İdlib’in güneyindeki bir gözlem noktasına takviye olarak giden Türk askeri konvoyu, birden havadan savaş uçaklarının saldırısına uğradı.

İlk saldırıdan sonra araçlarını terk edip çevredeki binalarda mevzi alıp savunma düzenine geçen Türk askerlerine dönük havadan saldırılar dalgalar halinde devam etti.

Saldırıda 36 asker şehit oldu. İşgalci Rusya, konvoyun Türkiye'ye bildirilmediğini ileri sürdü.

AKP'li Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise "Önceden Rusya Federasyonu'nun sahadaki yetkilileriyle koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş; ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen bir saldırı daha gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılarda ambulanslar dahi vurulmuştur" dedi.

Saldırı Türk kamuoyunu şok etti. 

AKP Genel Başkanı Erdoğan saldırı sonrasında bir süre kameralar önüne çıkmadı. İlk açıklamayı Hatay Valisi yaptı. 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 27 Şubat'taki İdlib saldırısının ardından 29 Şubat'ta ilk kez kameraların karşısına geçti.

Şehit sayısının 36'ya çıktığını açıklayan Erdoğan'ın espri yapması ve gülmesi tepki çekti. Erdoğan, "Dün Sayın Putin'e de söyledim, sizin orada ne işiniz var? Bizim önümüzden çekilin, bizi rejimle baş başa bırakın. Rusya'nın Suriye'de menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz. Trum diyor ki 'Burada Putin'in ne isteği var?' Ben de 'Kamışlı'da bir petrol olayı var bunların' dedim. 'Orada petrol var mı' dedi. 'Orada petrol var' dedim. 'Ama Deyrezor kadar yok' dedim." ifadelerini kullandı. 

Olayın ardından daha da büyük bir skandal yaşandı. AKP Genel Başkanı Erdoğan ve heyeti olay sonrasında Rusya'ya gitti. 

Rusya'ya giden Erdoğan ve heyeti Putin'in kapısında uzun süre bekledi. Erdoğan'ın beklemekten yorulup bir koltuğa oturduğu görüldü. 

Olayların ardından Çin Virüsü salgınının başlaması saldırının üstünün kapatılması için fırsat oldu. AKP istibdadı gündemi değiştirdi. İdlib şehitleri unutuldu. AKP istibdadı ve işgalci Rusya arasındaki iş birliği de giderek derinleşti. 

Serimiz devam edecek...

erdoğan idlib saldırısı idlib şehitleri 36 şehit erdoğanın gülmesi rusya