Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 31-Çocuk Açlığı

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 30-İdlib Saldırısı

AKP istibdadı döneminde Türk çocukları giderek büyüyen bir sefaletin ve yoksulluğun içine düştü. 

Aralık 2022'de CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere tarafından çocuklara ilişkin veriler derlenerek sunulan “Türkiye’de Çocuk Olmak” adlı rapora göre, Türkiye’de 2 milyon 939 bin çocuk örgün eğitim sisteminin dışında, çocuk işçi sayısı 720 bin, 616 çocuk çalışırken hayatını kaybetti, 7 milyon 378 bin çocuk yoksulluk çekiyor.

Türkiye, “Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Riski Altında Olan Çocuk” oranında, sıralamada Avrupa ülkeleri arasında üçüncü sıraya yerleşti.

Öte yandan Türkiye, “Ciddi Barınma Yoksunluğu Olan Çocuk Nüfus Oranında” da Avrupa ülkeleri arasında yıllardır birinci sırada.

TÜİK’in UNICEF ile yaptığı anlaşma gereği yayımladığı Türkiye Çocuk Araştırması 2022 raporuna göre 2022 yılı boyunca gelir grubu fark etmeksizin çocuklar, en sık “ekmek ve makarna” tüketti. Tüm çocukların %62’si her gün bu yiyecekleri tükettiğini söyledi. “Et, tavuk, balık” grubunu her gün tükettiğini söyleyen çocukların oranı ise yalnızca %12.7. Düşük gelirli hanelerde, “et, tavuk ve balık” grubundan besinleri her gün tükettiğini söyleyen çocukların oranı %8, yüksek gelir grubu için ise bu oran %19,7’ye ulaşıyor.

Et ve süt ürünlerinin fiyatları her geçen gün biraz daha artarken çocukların bu ürünlere ulaşması da zorlaşıyor.

Türk çocuklarının bu ürünlere ulaşmasının zorlaşması gelişimlerini de etkiliyor. Çocuklar daha kısa olmaya başladı. 

Yeterli beslenemeyen, okula içi boş beslenme çantasıyla giden çocuklar, derslerine odaklanamıyor; algıda ve kavramada geri kalıyor, açlıktan sınıfta uyuyor. Hatta bazı tatları artık yiyemediği için lezzetini unutuyor.

Bu durum çocukların suça sürüklenmesinin de önünü açıyor. 2020’de 209 bin 689 olan suça sürüklenen çocuk sayısı 2021’de 228 bin 895’e yükseldi. 

Aileler ise çaresiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100. yılına doğru giderken Türk vatandaşları çocuklarını doyuramadıkları için hırsızlık yapmaya başladı. Bebek bezlerine, bebek mamalarına alarm takılmaya başlandı. 

AKP istibdadının mensupları ise başta AKP Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere Türkiye'de açlık olmadığını iddia ediyorlar...

Serimiz devam edecek...

çocuk açlığı türkiye türkiye çocuk açlığı erdoğan akp açlık grevi erdoğana oy verme sebepleri erdoğana oy vermeme sebepleri erdoğana neden oy vermeyelim erdoğana oy verilir mi