Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 45-Yasaklanan Milli Bayramlar

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlatıyor.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 44-Enjoy, I'm Vaccinated

AKP istibdadı, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasıyla ve Türk milletine hediye ettiği tüm kazanımlarla hep sorunlu oldu. 

Milli bilincin canlı kalmasını sağlayan milli bayramlar AKP istibdadı tarafından her fırsatta yasaklandı. Geçen 21 yılda 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi bayramlar ya içi boşaltılarak kutlandı ya da kutlanmaları yasaklandı.

AKP istibdadının milli bayram alerjisi daha ilk yıllarında başladı. AKP'li Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i makamında ziyaret eden önceden belirlenmiş öğrenciler, sözde “19 Mayıs stadyumlardan kurtarılmalı” diyerek dilekçe verdi. Dilekçeye destek veren öğrenciler arasında Abdullah Gül’ün oğlu da yer alıyordu. AKP'li Bakan Çelik de öğrencilerin bu talebini olumlu karşılayarak benzer ifadeler kullandı.

30 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Çankaya’da verdiği resepsiyona TBMM Başkanı Bülent Arınç katılmadı. Resepsiyon tartışmaları uzun zaman sürdü.

2005 yılında 23 Nisan törenlerinin stadyumlarda kutlanmasına yasak getirildi. AKP'li TBMM Başkanı Bülent Arınç TBMM’nin Osmanlı dönemindeki meclisin devamı olduğunu ileri sürerek 23 Nisan’da kurulan TBMM'yi yok saydı.

Mürteci Anadolu Gençlik Dergisi her yıl 19 Mayıs’ta geleneksel olarak Samsun’dan Ankara’ya yapılan “Gençlik Yürüyüşü”ne alternatif bir etkinlik düzenleyerek İçişleri Bakanlığı’nın izniyle 2005 yılında “Fetih ve Gençlik Koşusu” yaptı.

2007 yılına gelindiğinde Türk milletinin kan ve ateşle imtihanı olan Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcının anıldığı 19 Mayıs'ta kutlanan “Gençlik ve Spor Bayramı”nın gölgelenmesi için “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri öne çıkarıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı işbirliğiyle 1989 yılından beri çeşitli etkinliklerle kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” özellikle bu yıl şova dönüştürüldü. 16-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan hafta çerçevesinde 11 bin 723 etkinlik düzenlendi.

23 Nisan 2008'de Ankara 19 Mayıs Stadyumu’ndaki törenlerde hiçbir yerde Atatürk posteri asılmadı. Şanlıurfa’da ise 23 Nisan kutlamalarına alternatif olarak mürteci Anadolu Gençlik Derneği “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında küçük çocuklara ilahiler okutturuldu.

O dönem başbakan olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “gözünde beliren sağlık sorunu” nedeniyle 19 Mayıs 2008'deki törenlere katılmadı.

30 Ağustos 2010'de AKP Genel Başkanı Erdoğan, resmi programında yer almasına rağmen Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenlere katılmayarak Rize’ye gitti.

Şehitleri Bahane Edip Törenleri İptal Ettiler, Akşam Düğüne Gittiler

19 Mayıs 2011'de Anıtkabir’deki törene katılan Başbakan Erdoğan, stadyumdaki törene “soğuk algınlığı” nedeniyle katılamadı ama öğleden sonra aniden iyileşip Siirt mitingine gitti.

29 Ekim 2011'de Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümü törenleri, Van depremi ve Hakkâri’de 24 erin şehit edilmesi nedeniyle alanlardaki törenler iptal edildi. Tek tören Anıtkabir’de düzenlendi. Ancak ulusal yas nedeniyle bayram törenlerini iptal eden devlet erkânı, Türk milleti yastayken akşam AKP'li Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlunun düğününe gidip eğlenmekte sakınca görmedi.

23 Nisan 2012'de dönemin AKP'li Cumhurbaşkanı Abdullah Gül törenlere katılmadı.

Bayramlar Stadyumlarda Kutlanmaz Oldu

AKP hükümeti 2012’de “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayarım”nı bir yönetmelik çıkararak stadyumlarda kutlanmasına yasak getirdi. Böylece bayramın anlam ve önemini yitirmesini amaçladı. Bu yıl ilk kez devlet erkânı Anıtkabir’e çıkmadı. Bu yıldan sonra 19 Mayıs törenlerine devlet erkânını sadece Gençlik ve Spor Bakanları temsil etmeye başladı. İllerde de valilikler Atatürk anıtlarına partiler ile sivil toplum örgütlerinin çelenk koymasına yasak getirdi.

Cumhurbaşkanı Olmadan 30 Ağustos

Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanı olmadan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kulağında rahatsızlık olduğu gerekçesiyle Anıtkabir’deki törenlere katılmadı. AKP iktidarının törenlerde siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine Atatürk anıtlarına çelenk koyma yasağı getirmesi illerde yine krizlere neden oldu. Aynı yıl çıkarılan bir yönetmelikle Zafer Bayramı dolayısıyla Genelkurmay’da verilen resepsiyon kaldırıldı ve Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı tarafından Köşk’te verilmesi karara bağlandı.

2012 yılı milli bayramların kutlanması açısından tam bir kabus gibi geçti. Ankara Valiliği 30’a yakın sivil toplum örgütünün 29 Ekim günü yürüyüşüne yasak getirdi. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak isteyen vatandaşlara gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Anıtkabir’e yürümek isteyenleri engellemek isteyen güvenlik güçlerinin kurduğu barikatlar on binlerin yüklenmesiyle yıkıldı.

Erdoğan 10 Kasım'da Atatürk'ü Anmamak İçin Brunei'ye Gitti

Anıtkabir’de düzenlenen törene Brunei Sultanı’nın davetlisi olarak bu ülkeye giden dönemin Başbakan’ı Erdoğan katılmadı. İlk kez başbakansız 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenleri yapıldı.

2013 yılında Ulusal bayramlara ilişkin yönetmeliğin değiştirilmesi nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 32 yıl sonra ilk kez stadyumlar yerine kapalı spor salonlarında, kültür merkezlerinde kutlandı. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yıl da törenlere katılmadı.

19 Mayıs 2013'te Resmi törenler sadece Atatürk anıtlarına çelenk koymakla sınırlandırıldığı için devlet erkânı törenlere katılmadı.

19 Mayıs 2014'te Soma’daki maden faciası nedeniyle törenler iptal edildi. Soma'da yaşanan felaketle ilgili ise sorumlular hala hesap vermiş değil.

29 Ekim 2014 yılında da Ermenek’teki maden faciası nedeniyle resepsiyonlar iptal edildi. Erdoğan, Atatürk’ün 10. Yıl Nutku'na özenerek Beştepe Külliyesi’nin balkonundan halka hitap etti. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez bir milli bayramda Cumhurbaşkanı halka hitap etmiş oldu.

30 Ağustos 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ilk kez resepsiyona katılanların elini sıkmadı. AKP istibdadı tarafından palazlandırılan terör olayları gerekçe gösterilerek resepsiyonda müzik dinletisi iptal edildi.

23 Nisan 2016'da Kilis’te roket saldırısı nedeniyle 5 vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine törenler iptal edildi. Devlet erkânı 23 Nisan törenlerine yas nedeniyle katılmazken akşam Antalya’da havai fişekli, ses ve ışık gösterili EXPO törenlerine katılmakta sakınca görmedi. 

30 Ağustos 2016'da resmi törenler sırasında ilk kez sivillerin Anıtkabir’e girmesini önlemek amacıyla barikat konuldu.

29 Ekim 2016'da Cumhuriyetin 93. yıldönümünde bayram yürüyüşleri terör olayları nedeniyle iptal edildi.

10 Kasım 2016 dönemin TBMM Başkanı mürteci İsmail Kahraman 10 Kasım günü aniden rahatsızlandığı için Anıtkabir’deki törenlere katılmadı. Ayrıca törenlerde ilk kez rütbeli askerler Anıtkabir’e alınmadı. Genelkurmay Başkanlığı’nın daha önce duyurduğu “Ata’nın huzurunda ordu-millet el ele” adı altında yapılacak etkinlik birkaç saat kala iptal edildi.

23 Nisan 2017'de TBMM’de gündüz düzenlenen oturuma katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan akşamki resepsiyona katılmadı. Resepsiyonda müzik olarak ilahiler dinletildi.

10 Kasım 2018'de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, mürteci meczup, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etti.

30 Ağustos 2019'da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle yayımladığı hutbede Atatürk’ün adı anılmadı.

10 Kasım 2019'da Beştepe’de düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı’nda “Atatürk’ün yaptığı işlerin eksikleri, fazlaları olabilir” diyen AKP Genel Başkanı Erdoğan, Harf Devrimi ile her şeyin sıfırlandığını söyledi.

23 Nisan 2020'da Çin Virüsü salgını nedeniyle törenler yapılmadı.

19 Mayıs 2020'de Çin Virüsü salgını nedeniyle törenler yapılmadı.

30 Ağustos 2020'de Çin Virüsü salgını nedeniyle törenler yapılmadı. Ancak 26 Ağustos’ta AKP Genel Başkanı Erdoğan, Malazgirt törenlerinde toplanan binlerce kişiye hitap etti.

Türk milleti milli bayramları büyük bir coşkuyla kutlayacağı günleri hasretle bekliyor. 

Serimiz devam edecek...

erdoğan erdoğana oy vermeme sebepleri erdoğana neden oy verilmez milli bayramlar yasaklanan milli bayramlar 23 nisan 23 nisan kutlamaları 23 nisan kutlamaları yasaklandı 19 mayıs 19 mayıs kutlamaları yasaklandı 19 mayıs kutlamaları milli bayram kutlamalar