Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 61-Kızılay'ın Depremde Sattığı Çadırlar

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlattı.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 60-Seçim Güvenliği

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde resmi sayılara göre 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Milyonlarca vatandaş da evsiz kaldı. 

Deprem sonrasında devletin müdahalede gecikmesi büyük tartışma konusu oldu. Birçok vatandaş uzun süre enkaz altında kaldı. Kimi vatandaşlar enkaz altında beklerken hayatını kaybetti.

Bütün bunlar olurken Kızılay'ın bedelsiz dağıtması gereken çadırları Ahbap'a ve bölgeye sahra eczaneleri kurmak isteyen Türk Eczacılar Birliği'ne parayla sattığı ortaya çıktı.

Depremlerin üçüncü günü Kızılay'ın deposundaki çadırları bölgeye bedelsiz olarak göndermeyip Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği'ne parayla satması büyük tartışmalara neden oldu. 

Ahbap Derneği, Kızılay'ın kendilerine çadır sattığı iddialarına ilişkin bir açıklama yayınlayarak, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" demişti.

Bu paylaşımdan birkaç saat sonra bölgedeki depremzedelere yardım için sahra eczanesi kurmak isteyen Türk Ezcacılar Birliği de büyük çadır tedariki konusunda Kızılay'dan yardım istediğini ancak Kızılay'ın çadırları tanesi 140 bin TL'den kendilerine sattığını açıkladı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise yaşananlara pişkince yanıt verdi. Kınık,  "Ahbap ve Kızılay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir." diyerek çadır satışını savundu.

Kınık'ın istifa etmesi yönündeki çağrılar ise yanıtsız kaldı. Kerem Kınık'a yönelik tepkiler AKP istibdadı mensuplarından bile geldi.

Her konuya ilişkin konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaşananlara karşı başta sessiz kaldı. Daha sonra açıklama yapan Erdoğan,  "AFAD ve Kızılay’ı hedef alan dalkavuklara asla kulak asmayın" dedi.

Erdoğan, basın toplantısında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Birliğimize, beraberliğimize, kardeşiliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Ama dalkavuklara asla kulak asmayın. Bir taraftan AFAD'a saldıran, bir taraftan Kızılayımıza saldıran, birçok STK'larımıza saldıran bu dalkavuklara, asla kulak asmayın. Sizinle yan yana olan kim, sizlerle beraber bu yolda yürüyen kim. Onlarla beraber milletçe bu dirayeti gösterdiğimiz müddetçe Allah'ın yardımıyla hiçbir felaket hiçbir saldırı, hiçbir tuzak bizi yıkamaz."

Erdoğan daha sonra Kızılay'a ilişkin eleştirilerde bulunanlara "Be ahlaksız, be namussuz adi..." diyerek hakaret etti.

Kerem Kınık ise istifa etmediği gibi pişkin açıklamalarına devam ediyor. Depremzede vatandaşlar ise yaşam mücadelelerini sürdürüyorlar.

Serimiz devam edecek...

erdoğan erdoğana oy verme sebepleri erdoğana oy vermeme sebepleri erdoğana oy verilir mi erdoğana neden oy verilmez