Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 62-AKP'lilerin Polislere Muamelesi

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermemek için sebepleri sizin için derliyoruz.

Hala Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yılı aşkın iktidarında birçok skandal yaşandı. 

Şüphesiz bu skandalların her biri başlı başına AKP Genel Başkanı Erdoğan'a oy vermeme sebebi. 

TamgaTürk, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlere 66 gün kala seçim süreci boyunca her gün AKP Genel Başkanı Erdoğan'a neden oy verilmemesi gerektiğine ilişkin bir seri başlattı.

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 1-Türk İsmini Kaldırması

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 61-Kızılay'ın Depremde Sattığı Çadırlar

Erdoğan'a Oy Vermemek İçin 66 Sebep: 25-Polis İntiharları

AKP her ne kadar Türkiye'yi bir polis devletine dönüştürüp istibdat rejimiyle yönetse de polisler de sık sık AKP istibdadı mensuplarının kötü muamelesi ile karşılaştı. 

Sıraya Dizilen Polisler

Hatay'ın Dörtyol'a bağlı Payas Beldesinde karakolda polislerle tartışan bir vatandaş konuyu arkadaşı olan AKP Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'na iletti. Konuyu öğrenen İstemi Kağan Türkoğlu yanında milletvekili babasının danışmanı Fehmi Riganla birlikte Payas Polis Karakoluna geldi. Vekil oğlunun isteği üzerine karakolda bulunan tüm polisler tek tek sıraya dizilerek tartışma yaşanan polis memuru teşhis edilmeye çalışıldı.

İstemi Kağan Türkoğlu, olayla ilgili komiser yardımcısı Murat Emer ve polis memuru Alper Atilla hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Emniyet müdürlüğünde darp edildiğini, kaba yerlerine vurulduğu için iz kalmadığını belirten Türkoğlu, sadece ensesinde kızarıklık olduğunu bu yönde de rapor aldıklarını anlattı. Türkoğlu, canlı teşhisi kendisinin istemediğini cumhuriyet savcılığının talebi ile yapıldığını belirterek, "Teşhiste 23 çevik kuvvet polisi vardı. İçerde beli olmasın diye amirlerinin apoletlerini sökmüşler. Ben dayak yediğim polisleri teşhis ettim. Bunlar kamera görüntülerine yansımıyor. Olayın sadece teşhis kısmı gündeme düştü. Zaten o da bizim isteğimizle olmamıştır" dedi.

Olayın ardınan açılan davada Dörtyol 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 23 Ocak 2015 tarihinde görülen 11. duruşmada milletvekilinin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile eski gençlik kolları başkanı Ömer Uzun'a adli para cezası ve 5 yıl adli denetim süresine tabi tutulması kararı çıktı.

Mahkeme en ağır cezayı ise polis memuru Alper Atilla'ya verdi. Atilla’nın Ömer Uzun'u tehdit suçundan 5 ay hapsine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilirken, 5 yıl adli denetim süresine tabi tutulacağı belirtildi.

Burnu Kırılan Polis

Batman'da AKP İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Abdulbaki Polat, şehrin işlek caddesinde arabasının çekilmesini söyleyen polis memuru E.Ç ile tartıştı. Tartışma sonunda Polat, E.Ç'ye saldırarak burnunu kırdı. Olayın ardından gözaltına alınan Polat daha sonra serbest bırakıldı.

Olay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın şehre geldiği 16 Haziran’da Hasankeyf Oteli’nin önünde yaşandı. Trafik Şube’de çalışan polis memuru E.Ç, AKP İl Başkan Yardımcısı Abdulbaki Polat’ın aracını çektiği yerden kaldırmasını istedi. Ancak AKP’li Polat, polisin talebine yanıt vermedi ve polislere saldırdı. Bu esnada AKP’li Polat, E.Ç.’ye yumruk attı. E.Ç.’nin burnu kırılırken, kavga güçlükle ayrıldı. E.Ç,’nin darp raporu almasının ardından AKP’li Polat gözaltına alındı. Polat, Emniyet’te birkaç saat gözaltında kaldı. Sonrasında serbest bırakıldı.

Polise Hakaret Eden Vekil

18 Temmuz 2022 günü Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polislerine hakaret eden AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın görüntüleri ortaya çıktı. İddialara göre o polisler görevden alındı.

Aktarılan bilgilere göre Zeynep Gül Yılmaz’ı taşıyan otomobil, kurban bayramı öncesinde, otoyolda ihbar edildiği gerekçesiyle Mersin’in Erdemli ilçesinde durduruldu. Aracı durdurulan AKP Yılmaz, polislere “Şerefsize bak" diye hakaret etti.

Sözcü'den Yusuf Demir’in haberine göre, açığa alınan polis memurları verilen sözlere rağmen mesleklerine geri dönemedi. Polislerin aileleri, maddi ve manevi anlamda zor durumda olduklarını söyledi.

AKP Gençlik Kolları Karakol Basıp Polisin Burnunu Kırdı

Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün AKP İlçe Gençlik Kolları tarafından basıldığı ve karakolda görevli bir polisin darbedilerek burnunun kırıldığı öne sürüldü.

 

Kayseri Valiliği olayın gündem haline gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 

"30 Ağustos 2022 tarihinde akşam saatlerinde Tomarza İlçe Emniyet Amirliği girişinde bir siyasi partinin gençlik kolları yönetiminde bulunan şahıs ile karakol girişinde görevli polis memuru arasında arbede yaşanmıştır. Karakolda görevli diğer personelin müdahalesi ile şahıs göz altına alınmıştır. Yaralanan polis memuru doktor raporu alarak ilgili mercilere şikâyette bulunmuştur. 

Konunun birimlerimize iletildiği andan itibaren yasal sistemin işletilmesi sağlanmıştır. Emniyette ifadesi alınan şahıs savcılık tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkartılmıştır. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan şahıs Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Şahsın yargılanması tutukluluk haliyle devam etmektedir. 

Kayseri Valiliği olarak konuyu takip etmekte olduğumuzu, hiç bir suretle ve hiç bir gerekçeyle milletimizin huzuru için fedakarca görev yapan emniyet çalışanlarımıza yapılan bu menfur saldırıyı hoş görmediğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

Polise Saldırı Haberine Erişim Engeli

Karaman'da iki gün önce seçim çalışması yapan AKP Gençlik Kolları üyeleri şikayet üzerine gözaltına alındı. Polis merkezine giden AKP Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak ile Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürü Alparslan Yanar arasında tartışma çıktı. Yaşanan arbedede Kemal Toprak’ın, Alparslan Yanar’a yumruk attığı iddia edildi. Taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Karaman Emniyet Müdürü Ayhan Taş, AKP'li Kemal Toprak ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü Alparslan Yanar arasında “Sözlü tartışma yaşandı” derken, Yanar'ın darp edildiğine ilişkin rapor ortaya çıktı.

Yaşanan olay sonrası, AKP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak istifa etti. Toprak istifasını, görüntülere ve darp raporuna rağmen “Basına yansıyan asılsız ve yalan haberler hususunda adli süreci başlattım ve konuyu yakinen takip edeceğim” diyerek, sosyal medya hesabından duyurdu.

AKP istibdadı boyunca polis şiddeti, muhaliflere yönelik kötü muamele gibi konular gündeme gelse de Türk milletini korumak için canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman Türk polislerine AKP istibdadı adeta bir "emir kulu" gibi davrandı. Polislerin özlük haklarına ilişkin sorunlar dahi tam manasıyla çözülmedi. Yaşanan mobbingler nedeniyle birçok vatan evladı kendi canına kıydı. Uzun çalışma saatleri polislerin giderek yıpranmasına neden oldu...

Serimiz devam edecek...

erdoğan erdoğana oy vermeme sebepleri erdoğana oy verilir mi polisler polislere kötü muamele polis hakları polislerle kavga