Erdoğan AB İle Yeni Dönem Görüşmeleri İçin Danışmanını Brüksel'e Gönderdi

TAKİP ET

NATO Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle ilişkileri, ekonomi ve göçmenlerle ilgili atılacak son adımlara ilişkin konuştu.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen NATO Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile yeni dönem üzerine görüşmeler yapmak üzere danışmanını Brüksel’e gönderdiğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinde yeni bir sürecin başlama ihtimaline ilişkin olarak ise “Avrupa Birliğinden göreceğimiz olumlu çalışmalar neticesinde biz de verdiğimiz sözleri hayata geçirmek için çalışmalara başlarız” ifadelerini kullanı.

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti; “Gerek Gümrük Birliği konusu gerekse vize serbestisi konularını görüşecek. Bunların Türkiye lehine olacağına inanıyorum. Bugün Ursula von der Leyen de bununla ilgili bize olumlu bazı şeyler de söyledi. Danışmanım Çağatay Bey de oradan olumlu gelişmelerle dönecektir diye düşünüyorum”

Geçen yıl üzerinde mutabık kalınan konuların hayata geçmediği için sürecin bugüne geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Bundan sonra da verilen sözlerin hayata geçirilmesine göre biz de harekete geçeriz. Netliğimizi, bu konuda tavizsiz olduğumuzu muhataplarımıza anlattık” dedi.

erdoğan recep Tayyip Erdoğan nato AB Vilnius