Erdoğan: AB Yaptırımları Çok da Irgalamaz

TAKİP ET

Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye karşı yaptırım planıyla ilgili "Herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz" ifadelerini kullandı.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10-11 Aralık tarihlerindeki zirvede Avrupa Birliği liderlerinin karar vereceği Türkiye'ye yaptırım planına ilişkin açıklama yaptı.

Azerbaycan ziyareti öncesi açıklama yapan Erdoğan, AB zirvesine yönelik olarak "Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz" ifadesini kullandı. AB'nin aslında Türkiye'ye 1963'ten beri yaptırım uyguladığı ve AB'nin hiçbir zaman dürüst davranmadığını belirten Erdoğan, "Hiçbir zaman AB verdiği sözün arkasında durmamıştır. Ama biz o günden bu güne sabrettik, sabrediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye destek veren liderler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Dürüst olan liderler zaten bu sürece yönelik gayet dik duruyorlar ve Türkiye'ye karşı yapılacak bu tür yaklaşımlara da sıcak bakmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis'in "Ankara ile masaya oturmaya hazırız" sözlerine de "Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar" şeklinde karşılık verdi. Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'deki haklarını korumaya devam edeceklerini berliten Erdoğan, "Taviz vermemiz asla mümkün değildir, eğer Yunanistan dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz" dedi.

erdoğan ırgalamaz ab yaptırım yunanistan doğu akdeniz kıbrıs