Erdoğan: Acemi Genel Başkanın Açıklamaları, Muhalefette Yaşanan Panik Havasının Bir İşaretidir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-Gayrettepe Metro Hattı açılışında konuştu. Erdoğan konuşmasında, ''Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adaylarıyla ilgili skandal açıklama muhalefette yaşanan panik havasının bir işaretidir.'' dedi.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Hattı’nın açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkan Adayı Murat Kurum'a oy isterken aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i de hedef aldı.

'Beraber Siyaset Yaptığı İnsanları İhanetle İtham Etmek, Tam Bir Siyasi Basiretsizlik Örneğidir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça, maskeler düşüyor. Herkesin gerçek niyeti ortaya çıkıyor. Kimin şehrine aşkla hizmet ettiği, kimin de 5 yıl boyunca 3 dönüm bostan, yan gel yat Osman misali vaktini boşa geçirdiği netleşiyor. Sandıkta millete, hesap verme günü yaklaştıkça görüyoruz ki, birilerinin dizleri titremeye, paçaları tutuşmaya başladı. Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adaylarıyla ilgili skandal açıklama muhalefette yaşanan panik havasının bir işaretidir. Neymiş, illerde farklı partilerde adayların olması oyunmuş, tezgahmış. Bakınız çok açık ve net söylüyorum. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir beyana rastlayamazsınız. Milli İrade’ye saygı duyulan hiçbir ülkede muhalefet partisinin çoğulcu demokrasinin bir gereği olan yarıştan korktuğunu, ürktüğünü, rakiplerinin sayısı karşısında hırçınlaştığını göremezsiniz. Meselenin çok daha vahim tarafı, suçladığı partilerin daha 8 ay öncesine kadar beraber Türkiye’yi yönetmeye talip olduğu siyasi yapılar olmasıdır. Bunlar 6’lı masada beraber değiller miydi?  Gerekirse 16’lı masa da kurarız diyenler değil miydi? Ne oldu bunlara şimdi? Olay bu. Birkaç gün öncesine kadar iş birliği görüşmesi yaptığı partileri daha içtikleri çayın dumanı kalkmadan ihanetle suçlamak, beraber siyaset yaptığı insanları ihanetle itham etmek, tam bir siyasi basiretsizlik örneğidir.

'Milletin İradesine Şimdiden İpotek Koymak Demokrasinin Değil Ancak Dikta Hevesinin Bir Tezahürü Olabilir'

Gençler Kağıthane’den sandıkların patladığını görmek istiyorum. Buna var mısınız? Kimseyi küstürmeyeceksiniz, kucaklayacaksınız. Nefret diliyle değil, kucaklayıcı bir dille konuşacaksınız. Üzerinde kurulan vesayetin zincirlerini kırma iradesi göstermek yerine sağa sola sataşarak rüştünü ispat peşinde koşandan kendi partisine de ülkeye de hayır gelmez. Halbuki ortak adayla seçime gitmek nasıl demokratik bir yöntemse, her partinin kendi adayını çıkarması da gayet tabiidir. Biz de Cumhur İttifakı bünyesinde diğer siyasi partilerle ortak belediye başkan adayı belirleme noktasında görüşmeler yürüttük. Hala görüşmelerimizin devam ettiği partiler var, anlaştığımız illerde beraber yol yürüyor, anlaşamadığımız il ve ilçelerde ise demokratik bir yarış için hazırlığımızı yapıyoruz ama hiçbir şekilde kimseyi ihanetle, oyunbozanlıkla, gafletle, oyuna gelmekle, şuursuzlukla suçlamıyoruz. Çünkü seçime nasıl girilirse girilsin, nihayetinde hükmü millet verecek, millet. Millet vaatlere bakacak, onları gönül ve fikir terazisinde tartacak, hangi belediye başkanı tarafından şehrinin yönetilmesini istiyorsa tamamen hür iradesiyle, tercihini ona göre yapacak. Biz de her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeyi baş tacı edeceğiz. Tüm bunlar apaçık ortadayken milletin iradesine şimdiden ipotek koymak demokrasinin değil ancak dikta hevesinin bir tezahürü olabilir. Bu ifadeler onların çarpık zihin dünyalarında nasıl bir Türkiye ve nasıl bir demokrasi hayal ettiklerini de göstermektedir. Bunlar hala açık oy gizli sayımla milletin iradesinin gasbedildiği tek parti faşizminin özlemiyle yaşıyor. Maalesef o partide genel başkan koltuğunda oturanlar değişse de, demokrasiye tahammülsüzlükleri değişmiyor. Yıllar gelip geçiyor, fakat bunların faşizan kodlarında zerre miskal gerileme olmuyor. İnşallah 31 Mart’ta sandıktan çıkacak güçlü iradeyle İstanbul başta olmak üzere her yerde demokrasiden ürken, çoğulcu demokrasiden korkan bu kibirli zihniyet hak ettiği dersi alacaktır" ifadelerini kullandı.''

AKPli Cumburbaşkanı recep Tayyip Erdoğan İBB 31 mart yerel seçimleri ekrem imamoğlu murat kurum