Erdoğan Açıkladı: Mart'ta Kademeli Normalleşme Başlıyor Kısıtlamalar Hafifletilecek

TAKİP ET

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı.

Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşmeye başlanacağını söyleyen Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz" dedi.

Öğrencilerin okullarına dönerek yüz yüze eğitime geçmelerin konusuna değinen Erdoğan, "Normalleşme adımları atıyoruz yüz yüze eğitim müjdesini paylaşmıştık.  Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir" diye konuştu.

Aşı kampanyasının gidişatını değerlendiren Erdoğan, "Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz ve oldukça yüksek rakamları göreceğimiz bir ay olacaktır. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz" dedi.

Restoran ve kafelerin açılması konusunda hükumetten beklenen karara ilişkin konuşan Erdoğan, "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasaklarının kalkacağını ifade eden Erdoğan, "Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz" diyerek kısıtlamaların hafifletileceğini belirtti.

recep tayyip erdoğan erdoğan tayyip erdoğan recep tayyip erdoğan esnaf erdoğan cuma namazı cuma namazı çıkışı cuma namazı sonrası erdoğan normalleşme erdoğan kademeli normalleşme erdoğan kademeli erdoğan yasaklar