Erdoğan Aday Olacak mı? AKP Tabanında 'B Planı' Arayışı

TAKİP ET

Deniz Zeyrek dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Sözcü'deki köşesinde dikkat çekici bir yazı kaleme alan gazeteci Deniz Zeyrek, AKP'nin propaganda gücünün çok yüksek olduğunu belirterek muhalefetin lehine yüzde 60'a yüzde 40 bir denge oluşmasına karşın karşımızdaki fotoğrafın bu durumu yansıtmadığını vurguladı.

Peki biz fotoğrafta ne görüyoruz: Muhalefet perişan, altılı masa dağılıyor, muhalefet aday bulamıyor, muhalefet umut veremiyor…

Gerçek ve algı arasındaki bu farkın propaganda aygıtının gücüyla başarılabildiğini belirten Zeyrek, şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefetin Aday Sıkıntısı Yok, AKP Tabanında 'B Planı' Arayışı Başlamış"

"Şimdi gelin iktidar ve muhalefet açısından sahadaki gerçeklere üç madde halinde bakalım:

1) Muhalefetin aday sıkıntısı yok, tam tersine dört Cumhurbaşkanı Adayı var: Kemala Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Hemen hemen hepsi anketlerde yüzde 50'nin üzerinde oy alıyor görünüyor.

İktidarın ise sadece tek adayı: Recep Tayyip Erdoğan. O da anketlere göre 40-45 civarında oy alabiliyor.

Parti kurmayları Erdoğan'a 'Kampanyaya yüzde 45'le başlarsak aradaki farkı kapatır ve kazanırsınız' dese de parti tabanında bir “B Planı” arayışı başlamış. İki bakanın ismi açıktan konuşuluyor."

Daha önce AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan seçimlerde aday olmayacağı iddia edilmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın isimleri zikredilmişti.

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

erdoğan aday olacak akp tabanında b planı arayışı süleyman soylu berat albayrak deniz zeyrek hulusi akar