Erdoğan Adaylığını Tartıştırmak İstemiyor: İktidar Kulislerinde Erken Seçim Konuşuluyor

TAKİP ET

İktidar kulislerinde Erdoğan'ın 3. dönem adaylığını tartıştırmamak amacıyla erken seçim tarihi tartışılıyor.

Evvelsi gün gazeteci Nuray Babacan imzasıyla Hürriyet'te yayımlanan haberde erken seçim yerine "erkene alınmış seçim"in iktidar kulislerinde gündemde olduğu belirtilmişti.

Haberde seçimin 14 Mayıs'a çekilmesiyle Haziran ayında sınavları olacak olan öğrencilerin, hasat sezonunu açacak olan üreticilerin ve yazın gelmesiyle memleketlerine gidecek olan büyükşehirlerdeki seçmenlerin sandığa katılımının azalmasının önlenebileceği belirtilmişti.

14 Mayıs'ta Erken Seçim İddiası


KRT''nin haberine göre bazı AKP'liler seçimin öne alınmasıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığının da tartışılmayacağını söylüyor.

"Erdoğan adaylığını tartıştırmak istemiyor. Bu nedenle nisan ya da mayıs ayı içinde seçim yapabilirler" diyen AKP'liler ayrıca seçimin öne alınmasıyla Nisan ayında kabul edilen seçim kanununun da yürürlükte olacağını belirtiyor.

Bu iddiayı değerlendiren CHP yöneticileri de "Mayısta bir seçim olursa, yeni geçirdikleri Seçim Yasası da uygulamada oluyor, Erdoğan’ın adaylığı da tartışılmıyor. Bu nedenle büyük bir ihtimalle o dönemde seçim yapabilirler" ifadelerini kullandı.

recep Tayyip Erdoğan adaylığını tartıştırmak istemiyor iktidar kulislerinde erken seçim konuşuluyor