Erdoğan: Afganistan Halkı Bizim Müslüman Kardeşlerimizdir, Kapılarımızı Kapatacak Değiliz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afganistan'daki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cuma namazı çıkışında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ne Rusya ne Amerika hiçbirinde sağlıklı bir yaklaşım gösterilmedi. Biz ise Afganistan'a tüm imkanlarımızla, gerek altyapı gerek üstyapı elimizden gelen gayreti üstlendik. Halen de oralarda çalışmalarımız sürüyor. Hep silah ve asker ile yaklaşıldı ancak trilyonlarca liranın nerede harcandığı çok önemlidir" dedi.

Talibanla Görüşmelerimiz Oldu, Bundan Sonra Yapabiliriz

Taliban'la daha önce görüşüldüğünü belirten Erdoğan, "Kendileri söylüyorlar. Biz silah, mühimmat bunları nereye bıraktığımız belli değil diyorlar. Amerika bizimle de bazı görüşmeler yaptı. Taliban'la bizim de görüşmelerimiz oldu. Bundan sonra yine biz bu tür görüşmeleri yapabileceğimizi söyledik" diye konuştu.

Bu aşamada Afganistan'daki gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Afganistan politikalarını yakından bildiğimiz ülkelerle müzakere halindeyiz. Yarın örneğin NATO’nun böyle bir toplantısı var, Dışişleri Bakanlığımızın orada görüşmeleri olacak. Taliban’la görüşmeler noktasında biz gerekirse Taliban’la da görüşmeler yapabiliriz, buna kapalı değiliz" ifadelerini kullandı.

Kapılarımızı Kapatacak Değiliz

"Ortada bir gerçek var, kapı çalındığında kapımızı açar, görüşmelerimizi yaparız" diyen Erdoğan, "Afganistan halkı bizim Müslüman kardeşlerimizdir, biz onlara kapımızı kapatacak değiliz. Yatırımlar yapan yatırımcılarımızı da bırakamayız. Bunları Kabil’den İslamabad’a oradan ülkemize getirmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Millet İttifakı bileşenlerinin Afganistan'dan Türkiye'ye bir buçuk milyon yasa dışı göçmen geldiğine ilişkin iddialarının doğru olmadığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye'de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen bulunmaktadır" dedi.

Biz Kapılarımızı Devamlı Açtık

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tüm bu açıklamalarının ardından "Biz kapılarımızı kesinlikle, bize topraklarından kaçan ve ülkemize sığınmakta olan insanlara kontrollü olarak devamlı açtık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Afganistan Halkı Bizim Müslüman Kardeşlerimizdir Kapılarımızı Kapatacak Değiliz