'Erdoğan Ailesi Fahrettin Altun'dan Rahatsız'

TAKİP ET

Gazeteci Barış Pehlivan, Erdoğan'ın ailesinin ve AKP'de bazı isimlerin Fahrettin Altun'dan rahatsız olduğunu iddia etti.

Gazeteci Barış Pehlivan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kimi zaman "Biz üç kişiyle daha iyi iletişim stratejisi kuruyoruz" dediğini ve Fahrettin Altun'u eleştirdiğini ileri sürdü.

Emine Erdoğan'ın zaman zaman "üç kadından oluşan iletişim ekibinin yüzlerce çalışanı olan İletişim Başkanlığı"ndan iyi çalıştığını söylediğini belirten Pehlivanoğlu, "Neler duydum neler... " dedi.

Erdoğan'ın Çin Virüsü'ne yakalanmasından 14 dakika sonra İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "Daha önce birçok virüsü alt ettiniz" şeklinde bir mesaj paylaştığını ve CHP'li Mehmet Bekaroğlu'nun Altun'a tepki gösterdiğini, aradan birkaç dakika daha geçtikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil birçok muhalif liderin Erdoğan'a "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini hatırlatan Pehlivan, AKP'den bir ismin kendisine "Fahrettin Altun ofsayta düştü. Bizim mahallede bile Bekaroğlu’na hak verenler çoğunluktaydı" dediğini aktardı.

"Altun'un Odasını Toplamaya Başladığı Dedikodusu..."

Pehlivan'a konuşan AKP'lilerden birisi ise "O kadar çok kaynadı ki Ankara... Altun’un odasını toplamaya başladığı dedikodusu bile yapıldı" dedi.

"Aslına bakılırsa... Yeni değil. Olur mu bilmem ama Fahrettin Altun’a dair 'görevden alınacak' iddiası bir süredir dolaşıyor. Alternatif isimler bile dillendiriliyor. Düşünün ki AKP’li gazetecilerin bile Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini kulaklarımla duydum" diyen Pehlivan, "'Yahu, Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek İletişim Başkanı’nı eleştirmekten daha kolay' diyen gazeteci bile gördüm. Dahası, medyadaki etkisinden dolayı gazetelerde bakanlardan önce Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim" ifadelerini kullandı.

"Altun'dan İletişim Başkanlığı Koltuğuna Kim Oturur?"

"Konu konuyu açarken neredeyse unutuyordum...  Dedim ya, 'Altun’dan sonra İletişim Başkanlığı koltuğuna kim oturur' sorusu dillendirilmeye başlanmış durumda.  Adı geçen bir isim yakın zamanda TRT Genel Müdürlüğü görevi son bulan İbrahim Eren... Onun adını ananlar Bilal Erdoğan ile yakınlığını da hatırlatıyor" diyen Pehlivan şu ifadelere yer verdi:

"Bir diğer isim ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin... Açık söyleyeyim; Şahin, RTÜK Başkanlığı gibi etkili bir koltuğu bırakıp İletişim Başkanı olmak ister mi; hiç emin değilim. İletişim Başkanı olup şimdikinden çok daha fazla eleştiri oklarına maruz kalmayı arzular mı, şüpheliyim.  Neyse... Yakın zamanda görevden alınır mı, yerine kim gelir; belirsiz. Ama net olan şu ki en azından şimdilik AKP’de ve hatta Erdoğan ailesinde bir 'Fahrettin Altun rahatsızlığı' kazanı kaynıyor."

emine erdoğan erdoğan ailesi fahrettin altun iletişim başkanlığı rahatsız recep Tayyip Erdoğan barış pehlivan