Erdoğan AKP Grup Toplantısında Konuştu

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

"Türk Tipi Başkanlık" adını verdikleri rejimle birlikte çekildiği sarayında önce halktan sonra kendi partisinden dahi kopan Erdoğan partisinin milletvekilleriyle bir araya gelmek için yeni bazı çalışmalara girişileceğini açıkladığı konuşmasında, "Vekillerle yapacağımız kahvaltılı toplantıları 24 Haziran’da yeniden başlatıyoruz. Biri İstiklal Harbi’nde biri 15 Temmuz’da olmak üzere iki defa gazilik ünvanıyla şereflenen Meclisimiz zorlu dönemlerden geçmiştir. Son dönemde Meclisimiz birbiri ardına önemli imtihanları alnının akıyla vermiştir. Biri de 7 Haziran 2015 seçimleridir. 2013’teki Gezi olayları ile başlayan karanlık senaryonun Meclis seçimleriyle 7 Haziran 2015’te karşılaşmıştır. Bu seçimin asla unutulmaması gerekiyor. Kasım 2015’t yenileme seçimi, darbe girişimi, yeni yönetim sistemiyle ilgili halk oylaması, erken seçim, yerel seçim yaşamıştır. Bu dönemde çukur eylemleri ile vatanımızın bütünlüğüne ve ekonomimize saldırılmıştır. Ülkeyi kaosa sürükleme oyununu bozduk" dedi.

Dumura Uğratan İstifa Açıklaması

Şaşkınlık yaratan bir istifa açıklaması yapan Erdoğan, "Onurlu insanların başvurduğu istifa diye bir müessese vardır. Girdiği her seçimde şu kadar oy alamazsam bırakırım diyen ama her defasında onurunu ayaklar altına alıp arsızca koltuğunda oturmaya devam edenler aynanın karşısına geçip bunu kendilerine söylemeleri gerekir" ifadelerini kullandı.,

Sedat Peker Açıklaması

Peker'in partisinde sarsıntı yaratan açıklamalarına yine isim vermeden dikkat çeken Erdoğan, "Bugün dünyada ülkemize uluslararası alanda iftira atan, suç yamamaya çalışan kesimlere baktığımızda arkalarında 3-4 örgütün bulunduğunu görürüz. Bunlardan biri bölücü terör örgütü PKK, bir diğeri FETÖ’dür, diğeri Batı’daki eli kanlı Ermeni örgütlerinin artığı kuruluşlardır. Şimdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarını eklediler. Esasen bir bakıma bu yapıların hepsi de aynı kaynaklardan beslenmektedir. Kişisel ikbal uğruna sürekli tekrarlayan siyasetçileri de bu listeye eklemek gerekiyor. FETÖ’den PKK’ya şimdi de organize suç örgütlerine kadar yeminli millet düşmanlarının malzemelerini Meclis kürsüsüne taşımakta ısrar edenleri gördükçe ülkemiz adına üzülüyoruz. Örgütler üzerinden sunulan senaryolar üzerine balıklama atlamalarının takdirini milletimize bırakıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için yaptıklarımız ortadadır. Daha geçen hafta Karadeniz’de keşfettiğimiz yeni bir gaz rezervinin müjdesini paylaştık. Yenilenebilir enerjiden petrole kadar her alanda eşi benzeri görülmemiş gelişmelere imza atıyoruz. Filyos Limanı’nın açılışını yaptık aynı gün. Durmuyoruz" dedi.

"Neymiş? Millet Açmış"

Yaşanan ağır ekonomik krizi görmezden gelmeye ısrarla devam eden Erdoğan, "Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara, neymiş? Millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Nankörlük biliyorsunuz parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Aç olarak dolaşanları buyurun siz doyuruverin. Rizeliyim. Trakya’dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki. Çevrenin korunmasında bugüne kadar yaptıklarımızın, halihazırda yaşadığımız sorunlarla ilgili yapacaklarımızın kapsamlı bir değerlendirmesini birazdan ayrıca yapacağım. Bizim gündemimizde ülkemize ve milletimize yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerden yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelelerden başka konu yoktur. Her ay onlarca yol, tünel, köprü, sulama tesisleri, baraj, millet bahçesi, TOKİ açılışı yapıyoruz, bunların gözü var ama görmüyor. Beni milletim duyuyor ya yeter” ifadelerini kullandı.

Erdoğan AKP Grup Toplantısında Konuştu neymiş millet açmış nankörlük istifa denen