Erdoğan Akşener'in Netanyahu Benzetmesine Dava Açtı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dava açtı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında ifade ettiği "Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu" sözleri hakkında 250 bin liralık tazminat davası açtı.

İYİ Parti'nin Salı günü düzenlenen grup toplantısında konuşan Akşener, İsrail'de dördüncü defa tekrarlanmasına rağmen hükümet kurulamamasını işaret ederek Netanyahu'nun rakipleri üzerinde Erdoğan gibi baskı kurduğunu belirtmiş, Netanyahu hakkında Erdoğan'ın İsrail versiyonu demişti. Akşener'in "Mart ayında, İsrail'de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail'in en uzun süreli başbakanı Netanyahu'nun yeni hükümet kurmasına imkân vermedi. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı" ifadelerine ise Erdoğan, Akşener kadın olduğu için cevap vermekten kaçınmak istediğini belirterek yanıtlamıştı.

Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim ama ben bugüne kadar Netanyahu ile bir araya gelmiş dahi değilim. İsrail'in başbakanıyla Davos'ta yine bir maceram oldu" demişti.

Erdoğan Akşener'in Netanyahu Benzetmesine Dava Açtı