Erdoğan Albayrak Hakkında Konuştu: Onun En Büyük Talihsizliği Damat Sıfatının Başarılarının Önüne Geçmesidir

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında aylar sonra konuştu. Erdoğan, Albayrak'ın en büyük talihsizliğinin damat sıfatının başarılarının önüne geçmesi olduğunu söyledi.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı görevinde istifa eden damadı Berat Albayrak hakkında aylar sonra konuştu. Partisin İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Albayrak'ın en büyük talihsizliğinin damat sıfatının başarılarının önüne geçmesi olduğunu savundu.

Albayrak üzerinden ailesinin hedef alındığını iddia eden Erdoğan, "CHP ve şürekası, eski bakanımız Berat Albayrak'ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Berat beyin en büyük talihsizliği, damat sıfatının başarılarının önüne geçirilmiş olmasıdır" ifadelerini kullandı. 

Damadının ekonomi ve enerji alanında başardıklarından dolayı muhalefetin 'kudurduğunu' söyleyen Erdoğan "Türkiye'nin son dönemde enerji alanında yaptığı atılımların temelinde Berat Beyin bakanlığı döneminde geliştirdiği strateji, ve yaptığı hazırlıklar bulunuyor. Bunun adı finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar. bunu başardığı için çıldırıyorlar. Türkiye ekonomisini bundan önce bu gemileri kiralamayla almaya kalkasın veya daha önce biz araştırma görevi verdik. gelecekler bulurlarsa bulduklarının da yarısını bize vereceklerdi. Ama imdi baktık ki çok çok ucuza bu gemileri alabiliyoruz bu gemileri aldık. Beş gemimiz var altıncı da geliyor" şeklinde konuştu.

berat albayrak tayyip erdoğan açıklama aylar sonra damat başarıları açıklaması izmir kongre