Erdoğan: Anayasa'nın İlk Dört Maddesiyle İlgili Bizim Açımızdan Tartışma Yok

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha 'yeni anayasa' mesajı verdi, "Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının büyük bölümünde ekonomiye ilişkin mesajlar veren Erdoğan, Bugüne kadar inşaat sektörünün gelişmesine yönelik her adımımız itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Müteahhitlik firmalarımızın özellikle yurt dışında yazdığı başarı hikayesi ısrarla görmezden gelindi, yok sayıldı" dedi.

'Türkiye'nin Ekseni de Rotası da Bellidir'

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotiflerinden olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye'nin ekseni de rotası da bellidir. Türkiye olarak yüzümüz elbette Batı'ya dönüktür ancak bu doğuya sırtımızı döneceğimiz, ilişkilerimizi geliştirmeyeceğimiz anlamına kesinlikle gelmez. Siyah-beyaz bir dünyada artık yaşamıyoruz. Kazan kazan temelinde dengeli, karşılıklı saygıyı esas alan bir yaklaşımla işbirliğimizi tüm ülke ve aktörlerle geliştirmeyi arzu ediyoruz. Son 22 yılda bunu yaptık ve önemli başarılar elde ettik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, enflasyonun düşmesinini ise "zaman alacağını" kaydetti.

Yeni Anayasa Mesajı

Konuşmasının son bölümünde yeni anayasa mesajı veren Erdoğan, ilk dört madde tartışmalarına ilişkin de "Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur" dedi.

Hüda-Par Elebaşının Sözleri Dikkat Çekmişti

Kürtçü mürteci Hüda-Par elebaşı Zekeriya Yapıcıoğlu, 12 Eylül’de katıldığı televizyon programında, Anayasa’da değiştirilemez maddelerin olmaması gerektiğini savunarak, "Değiştirilemez maddelerin olması hukuk tekniği açısından da siyaseten de doğru değil. Bu gelecek nesillerin iradesine ipotek koymadır" demişti.

Erdoğan'ın Meclis'e Soktuğu Kürtçü Mürteci Hüda-Par'ın Elebaşı Meydanı Boş Bulunca Arsızlaştı, Anayasanın İlk Dört Maddesini Açıkça İstemedi