Erdoğan, Ankara'da Cemevini Ziyaret Edecek

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi'nde Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla buluşacak.

Muharrem ayının ilk gününde Ankara’da Alevi vatandaşlara ait iki dernek ve bir cemevine gerçekleştirilen saldırıdan sonra önceki gün Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş da evinin önünde iki kişi tarafından darp edilmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Aşure Günü nedeniyle Ankara’da bir cemevini ziyaret edecek.

Ankara Mamak'ta, İbadet Sırasında Cemevine Saldırı


Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Evinin Önünde Saldırıya Uğradı


AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyareti için hem Ankara'dan hem Ankara dışından bazı Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenler davet edildi. Gelecek olanların yol ve konaklama masrafları İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanacak  ancak çok sayıda Alevi inanç önderi Erdoğan'ın bu teklifini reddett. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı süresince yaptığı ilk cemevi ziyareti bu olacak.

İktidara yandaşı mürteci YeniŞafak'ın haberine göre, buluşmanın Mamak’ta bulunan Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’nde gerçekleşecek. Düzenlenecek iftarda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Soylu'nun danışmanlığı yapan Alevi kanat önderi Arif Ali Özzeybek ile Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız gibi isimlerin eşlik edeceği belirtiliyor.

 

erdoğan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi cemevi cemevi ziyareti ankara hüseyin gazi türbesi ve cemevi