Erdoğan: Ankara ve İstanbul'u Kaybetmedik

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara ve İstanbul'u kaybetmediklerini öne sürdü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendi milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Ankara ve İstanbul'u kaybetmediklerini söyledi.

Cumhur İttifakı'nın yeni seçim kanunu tasarısının açıklanmasının ardından AKP milletvekilleriyle bir araya gelen Genel Başkan Erdoğan, milletvekillerine seçim bölgelerinde seçim çalışmalarına başlamaları talimatını verdi.

BBC'den Ayşe Sayın'ın haberine göre Erdoğan, "2023 seçimleri çok önemli, bir dönüm noktası olacak. Her seçim önemli ama bu seçimler, iktidarımızın kazanımlarının devam etmesi noktasında çok daha önemli" dedi.

"Ankara ve İstanbul'u Kaybetmedik"

"Biz Ankara ve İstanbul'u kaybetmedik. Belediyelerde çoğunluk bizde" diyen Erdoğan, ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını ve çözmek için çabaladıklarını belirterek "Bütün imkanları zorladık, zorlamaya da devam edeceğiz" dedi.

İktidarları döneminde refah seviyesini yükselttiklerini ancak salgın, küresel ekonomik sıkıntılar ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali üzerine hayat standartlarının olumsuz etkilendiğini iddia eden Erdoğan milletvekillerine "Biz bu sıkıntıları biliyoruz, farkındayız. Bir gerileme varsa onu belli seviyeye ulaştırmak için çalışacağız, bütün imkanları zorluyoruz, zorlayacağız" vaadinde bulundu.

"Dolmabahçe'de Kesilen Ağaçları Gündemde Tutun"

Dolmabahçe'de Çırağan Caddesi üzerindeki ağaçlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından "kanser" oldukları gerekçesiyle kesilmişti. Erdoğan, çınar ağaçlarının kesilmek yerine tedavi edilebileceklerini belirterek bu olayı gündemde tutmalarını belirterek "Biz Gezi'de, 12 ağacı nakledeceğiz, dediğimiz için dünyayı ayağa kaldıranların burada sesi çıkmıyor. Bu ağaçlar tedavi edilirse, doğaya kazandırılabilir. Bu konuyu gündemde tutun" ifadelerini kullandı.

AKP'den Kopuşlara Karşı Vefa Toplantıları

Erdoğan partiden  kopuşları önlemek için eski AKP milletvekilleriyle "vefa toplantı" adı altında bukuşacaklarını belirtti. Gençlerin AKP'ye yakın olduklarını ve bu durumun anketlerde de görüldüğünü belirterek sadece gençlere parti politikalarının daha iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

AKP'li Vekilden 'Kutuplaşma' Uyarısı

Söz alarak sahada görülen siyasi kutuplaşma konusunda uyarıda bulunan bir milletvekili Erdoğan'a "Doğu'da AK Parti ile HDP'liler birbirini boğazlamak üzere. Batı'da da AK Parti ile CHP'liler aynı durumda. Toplumda kutuplaşma çok tehlikeli boyutlara varıyor, bununla ilgili siz bir tespit, bir açıklama yapsanız çok iyi olur. Bu tür kutuplaşmış toplumlar, istihbarat örgütleri ve yabancı devletlerin çok işine gelir, belli kesimleri kolayca kendi yanlarına çekmeye çalışırlar" dedi.

Bir başka vekil ise HDP'nin kendisini "Kürtlerin temsilcisi biziz" diye sunduğunu belirterek PKK'nın 1989-1994 yılları arasında koruculara yaptığı saldırılarda öldürdüğü sivilleri hatırlatarak "Bu katliamların yıldönümlerinde bunları hatırlatın, gündeme getirin. HDP Kürtlerin temsilcisi biziz diyor, ama aslında Kürtleri en çok PKK katletti" tavsiyesini verdi.

Vekile Anılarını Kitaplaştırma Görevi

Ayrıca toplantıda söz alan Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Erdoğan'a çok tecrübeli bir politikacı olduğunu belirterek anılarını kitaplaştırması tavsiyesini verdi. Erdoğan ise "Senin kalemin güçlü, o zaman bu görevi sana veriyorum" dedi.
 

erdoğan akp ankara istanbul kaybetmedik dolmabahçe çınar ağaçları kesildi