Erdoğan Avrupa'da Aşının Ücretli Olduğu Yalanlarında Israr Ediyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin Virüsü aşılarının Avrupa'da ücretli olarak uygulandığını tekrar söyledi.

AKP Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Sanal gündemlerin, sahte manşetlerin peşine takılmadan, tüm enerjimizle ülkemiz ve milletimiz için hizmet üretmeye, eser üretmeye, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Çok enterasan bugün İngiltere 100-150 sterlinle aşı yapıyor, biz ise ücretsiz aşı yapıyoruz. Almanya’ya gidiyorsun, bakıyorsun 100-150 avro, bizde böyle bir şey yok" diyen Erdoğan "Biz halkından aldığını halkına iade eden bir iktidarız" dedi.

Oysa İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) Ocak 2021'de yapılan açıklamada aşılamanın yalnızca NHS tarafından yapılacağı, tamamıyla bedava olduğu ve sağlık görevlilerinin bu işlem için asla para alamayacağı duyurulmuştu.

Bu konuda sahtekarlara karşı başlatılan kampanyayı duyuran İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock ise "Bu salgından çıkış yolumuz aşı. Sahtekarların bu büyük takım çalışmasının altını oymasına asla izin veremeyiz. Aşı için sizden asla para istenmeyecek, aşı için sizinle iletişim kurulduğunda banka bilgileriniz veya PIN kodunuz sorulmayacak" demişti.

Daha önce de aşının Avrupa'da para ile yapıldığını iddia eden Erdoğan'a cevap veren 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Comez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "10 yıldır İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi NHS te çalışıyorum. Tüm Birleşik Krallık'ta Covid aşısı ücretsizdir. Sayın Cumhurbaşkanı danışmanlarını gözden geçirmeli" demişti.

Erdoğan Avrupa'da Aşının Ücretli Olduğu Yalanlarında Israr Ediyor