Erdoğan, BAE Ziyareti Sonrası KKTC'ye Gitti

TAKİP ET

Erdoğan, BAE ziyareti sonrasında KKTC'ye gitti. Erdoğan'ın, Ercan Havalimanı'nda yeni terminal binası ve pist açılışını gerçekleştirmesi ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeri arasında en son Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'ni ziyaret ettikten sonra bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.

Saat 13.15'te Ercan Havalimanı'na gelen Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu da yer aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AKP Genel Başkan yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geldi.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ercan Havalimanı’nda yeni terminal binası ve pist açılışını gerçekleştirecek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

Erdoğan, 17 Temmuz'da Suudi arabistan, 18 Temmuz'da Katar ve 19 Temmuz'da Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir dizi temaslarda bulunmuştu.

 

erdoğan recep Tayyip Erdoğan KKTC kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti