'Erdoğan-Bahçeli Görüşmesinde Erken Seçim Kararı Çıktı'

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşmede erken seçim kararı alındığı iddia edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmede erken seçim kararı alındığı iddia edildi.

İddiayı TELE1'de Tuba Emlek'in sunumuyla yayımlanan Mercek adlı programda dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Bahçeli-Erdoğan ikilisinin 19 Haziran'da seçime gitmek için anlaştıklarını söyledi.

6 muhalefet partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sürdürdüğü güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerini sonuçlandırdığını belirten Selçuk Özdağ, bir hafta içinde kamuoyuna bir kitapçık yayımlanacağını kaydetti.

"19 Haziran'da Seçim Kararı Aldılar"

Söz konusu kitapçıkta cumhurbaşkanının nasıl seçileceği ve güçlendirilmiş parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığının nasıl oluşağı gibi soruların cevaplanacağını belirten Özdağ, kitapçıkta aynı zamanda parlamenter sistemde izlenecek ekonomi modelinin de yer alacağını açıkladı.

"Geçen aylarda Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde 19 Haziran’da seçim kararı aldılar" diyen Özdağ, "Benim tahminimce ve aldığımız duyumlarca da bu şekilde. Türkiye’de bir baskın seçim olacak" ifadelerini kullandı.

erdoğan bahçeli seçim kararı aldılar selçuk özdağ