Erdoğan: Başta Amerika Olmak Üzere Batı, Rusya'ya Adeta Sınırsız Saldırıyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'nın Rusya'ya sınırsız saldırdığını, Rusya'nın ise direndiğini savundu.

Semerkant'taki Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin "Sıradan bir süreç yaşamıyoruz" dedi.

Rusya'nın "güçlü bir devlet olduğunu" savunan Erdoğan, "Tabii başta Amerika olmak üzere Batı, Rusya’ya adeta sınırsız saldırıyor. Bütün bunların karşısında da tabii şu anda Rusya bir direnç ortaya koyuyor" dedi.

Putin ve Zelensky ile görüşmelerini sürdürerek barışın yolunu aramaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, şu an için önceliğin tahıl koridorunu açık tutmak olduğunu söyledi.

"Kıbrıs Türklerinin Yalnız Olmadığını Gösterdik"

Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde KKTC'nin gözlemci üye olmasını değerlendiren Erdoğan, "Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını gösterdik. Alınan bu tarihi kararın başta Kıbrıs Türkleri olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirdikleri için tüm liderlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na Tepki: "İngiltere'de Bu Kadar Enayi Var mı Sana Kalkacaklar Bu Paraları Verecekler"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyaretini eleştiren Erdoğan, "Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani afedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı sana kalkacaklar bu paraları verecekler" diye konuştu.

erdoğan başta amerika olmak üzere batı rusya adeta sınırsız saldırıyor