Erdoğan Bayraktar'ın Açıklamaları Üzerine CHP'den TBMM'ye '17-25 Aralık' Önergesi

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için TBMM'de komisyon kurulmasını istedi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarını TBMM gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

Bayraktar'ın "Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir" açıklamasını hatırlatan Hakverdi, "Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir.

Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17-25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir" diyerek TBMM'ye araştırma önergesi verdi.

Erdoğan Bayraktar "Şu anda liyakat, emniyet ve ehliyet kayboldu" demiş, "Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Erdoğan Bayraktar'ın Açıklamaları Üzerine '17-25 Aralık'ın Araştırılması İçin TBMM'ye Soru Önergesi Verdi