Erdoğan: Ben (BioNTech Aşısı) Oldum, Antikor da Oluştu, Tavsiye Ederim

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde 3 doz BioNTech aşısı olduğunu ve dolayısıyla resmi açıklamalara göre henüz Türkiye'de aşı yokken aşı olduğunu itiraf eden Erdoğan'ın aşı açıklaması Abdülkadir Selvi'nin köşesine yansıdı.

Abdülkadir Selvi yazısında, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında aşı hakkında yaptığı açıklamaya yer verdi. Selvi'nin iddiasına göre Erdoğan, kendisine "Alman aşısı BioNTech'le ilgili bir endişe var mı?" şeklinde bir soru soran MKYK üyelerine net bir şekilde "Ben oldum. Antikor da oluştu, tavsiye ederim" cevabını verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geride bıraktığımız günlerde katıldığı TRT yayınında üç doz aşı olduğunu ve dolayısıyla henüz ülkede aşı bulunmayan günlerde aşı olduğunu itiraf etmişti. Zira 14 Ocak'ta ilk doz aşıyı olan Erdoğan'ın 3. dozu 5. ayda yaptırmış olması gerekiyor. Oysa kardiyologlar 5 ayda 3 aşı olma gibi bir uygulamanın dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini belirtiyor. 

Erdoğan'ın 3. doz açıklamasından sonra TTB 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, "5 ayda 3 doz uygulaması dünyada görülmüş şey değil. Türkiye'de 14 Ocak'ta başlayan aşı kampanyası çerçevesinde ikinci dozların ilk dozdan iki hafta sonra yapılabileceği açıklandı. Sonra bu ara sırasıyla 4 ve 6 haftalara çıkarıldı. Cumhurbaşkanı hangi takvimle aşılanmıştır bilmiyoruz. Açıklamasının hem bilimsel temeli yok hem kafa karıştırıcı. Toplumun aşı beklediği bir dönemde böylesi bir karışıklık yaratmak büyük skandal. 14 Ocak'tan önce aşı olmuşsa ve 14 Ocak’ta da aşı oluyormuş gibi yapmışsa o ayrı skandal. Böyle anlaşılıyor açıklamalarından. Ülkeyi yöneten kişinin güven vermesi, doğruyu söylemesi gerekir" demişti.

Erdoğan Ben BioNTech Aşısı Oldum Antikor da Oluştu Tavsiye Ederim