Erdoğan: Bundan Sonra Uçaklarımıza Turkish Airlines Değil Türkiye Havayolları Yazacağız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan gene Türk diyemedi.

Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Havayolları yazacağız" dedi. Turkish Airlines, yani Türk Havayolları'nın (THY) adı yerine Erdoğan'ın "Türkiye Havayolları" ifadesini kullanması dikkat çekti.



"Birilerinin aklınca dalga geçtiği 3-A aradan geçen 14 yıla rağmen hizmet ediyor. Türksat 4-A ve Türksat 5-B de uzaydaki yerini aldı. Geçen sene de Türksat 5-A ve 5’B’yi uzaya yolladık" diyen Erdoğan, "Uzay denince aklına gençliklerinde izlediği uzay filmleri gelenlere bir kötü haberimiz var, yerli haberleşme aracımız İMECE’yi 2023’te fırlatıyoruz. Türksat 6A’yı da 2023 ortasında fırlatacağız. Böylece uzaydaki aracımız 10’a yükselecek" diye konuştu.

İnternet İtirafı

Türkiye'yi hak ettiği yere getirmeye çalıştıklarını savunan Erdoğan, "Yeni neslin uzay teknolojilerine gösterdikleri ilgi bize umut veriyor. Teknofest kuşağı gençlerimiz kendi projeleri ile uzayı fethetmeyi planlıyor. Teknofest’in ilk düzenlendiği 2018’den bugüne geldiği noktada ortaya koydukları neler başarabileceği ortadadır. Başlattığımız dijital seferberlikle, blok zincire kadar ülkemizi öncü bir konuma taşıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki internet teknolojisi konusunda geride kaldığını itiraf eden Erdoğan, "Fiber internet konusunda yavaş gittiğimizin farkındayız. Bu alanda çalışan firmaları da teşvik ederek altyapıyı geliştireceğiz" dedi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Erdoğan'a Tepki

İYİ Parti lideri Akşener AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk" diyemeyip "Türkiye" demesine tepki gösterdi.

Erdoğan'a sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa Az Kaldı..."

Akşener'den Erdoğan'a Türk Hava Yolları Tepkisi: Sen Böyle Saçmalamaya Devam Et


erdoğan bundan sonra uçaklarımıza turkish airlines değil türkiye havayolları yazacağız kimse karşımıza türklükle çıkmasın