Erdoğan: Can Kaybı 21 Bin 43, Yaralı Sayısı 80 Bin 97

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

AKP Genel Başkanı Erdoğan depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 21 bin 43 olduğunu açıkladı.

Yaralı sayısının da 80 bin 97 olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

“Deprem 500 kilometrelik bir alanda yıkıma yol açmıştır.

Fay hatlarına yakın bölgelerindeki yerleşim yerlerimizin kimi yerlerinde neredeyse taş üstünde taş kalmadı desek yeridir. Arazilerde oluşan devasa yarıklar karayolları ve demiryollarını ince bir tel gibi büküp bırakan kaymalar depremin şiddetinin de işaretleridir. Depremlerde 21 bin 43 kişi hayatını kaybetti.  80 bin 97 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Ölü veya diri enkaz altında hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Sadece Hazine ve Maliye’den bu işler için 100 milyar TL ayırmış durumdayız. Bize güvenin, bize inanın, biz vatandaşımızı darda, yoklukta, sokakta bırakmadık, bırakmayız.

Askerimiz, polisimiz, jandarmamız güvenliği sağlamanın yanında yardımların etkin biçimde dağıtılması için de canla, başla çalışıyor. Maalesef bazı odaklar siyasi parti olabilir, STK olabilir bu birlik birliğin tavan yapması gereken dönemde bile hâlâ bunlar saldırının peşinde. An birlik olma anıdır.

Yaza kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan devam edecekler. Üniversitelerimizin tamamının KYK yurtlarını bu işler için kullanacağız. 

Deprem bölgesinde ikamet eden veya deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin Mart ve Nisan celpleri Mayıs'a ertelenmiştir. 

Reklam, şöhret veya gündem olma peşinde koşmayan o gizli kahramanların hakkını ödeyemeyeceğimizi iyi biliyoruz"

erdoğan deprem depremde hayatını kaybedenler depremler kahramanmaraş depremi