Erdoğan: Çin'in Kuşak ve Yol Girişimini Önemli Bulduğumuzu, 'Kazan Kazan' Temelinde Bu Girişimi Desteklediğimizi İfade Etmek İstiyorum

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çin'in Kuşak ve Yol Girişimini önemli bulduğumuzu, 'kazan kazan' temelinde bu girişimi desteklediğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 14. Liderler Zirvesi’ne canlı bağlantıyla katılıyor.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Çin'in Kuşak ve Yol Girişimini önemli bulduğumuzu, 'kazan kazan' temelinde bu girişimi desteklediğimizi ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Çin'in Doğu Türkistan zulmüne karşı açıklama yapmaktan kaçınan Erdoğan'ın, Uygur Türklerini görmezden gelerek Çin ile ilişkisine sorunsuz devam etmesi dikkat çekti.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması Vakit Kaybetmeden Yürürlüğe Girmeli

Erdoğan, "17 yıldır uygulamaya konamayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması'nın vakit kaybedilmeden yürürlüğe girmesi faydalı olacaktır." dedi.

"2025 Vizyon Belgesi'nde öngörülen projelerin finansmanında kullanılmak üzere Vizyon Fonu'nun kurulmasını destekliyoruz. Bundan sonra önceliğimiz Karabağ'da güvenlik ve istikrarın tesisine yardımcı olmak, 30 yıllık işgalin tahribatını birlikte gidermektir. İran'a uygulanan tek taraflı yaptırımların son bulması, bölgemizin ekonomik refah ve istikrarına katkı sağlayacaktır."  diyen Erdoğan, konuşmasının devamında tüm üyeleri KKTC ile ilişkilerini her alanda geliştirerek, maruz kaldığı haksızlıkların üstesinden gelmesine yardımcı olmaya davet etti.

erdoğan çin ekonomik işbirliği teşkilatı kazan kuşak yol girişimi