Erdoğan'dan 6 Lider Yorumu: HDP'yi Çıldırtıyorlar

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zamlar geri alınana kadar elektrik faturasını ödemeyeceğine yönelik açıklamasına ilişkin "Bir siyasi partinin genel başkanı, 'Ben elektrik faturasını ödemeyeceğim' diyorsa bu ne anlama gelir? Sen elektrik faturanı ödemediğin zaman yapılacak işlem nedir? Elektriğin kesilmesidir" yorumunu yaptı.

6 parti liderinin tek adam sistemine yönelik eleştirilerine cevap veren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bu milletin kendisi getirmiştir. Bunu kabul etmeyenler en başta millet iradesine saygısızlık yapıyor demektir. Bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP'yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza. Bunlar daha çok bir araya gelirler ama bunlardan bir şey çıkmaz" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı'na katılmak isteyen partiler olması durumunda ne yapacaklarına ilişkin soruya "Haşa. Öyle bir şey olur mu? Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez" yanıtını verdi.

 
KDV indirimine ilişkin "KDV %7 indi, marketler de %7 indirmeli ki bu da toplamda 14 puan eder" diyen Erdoğan, "Biz KDV'yi 7 puan indirdiysek, sizden de en az yüzde 7 fiyat indirimi bekliyoruz' dedik. Onlardan da bu yönde açıklama aldık" diye konuştu.

6 lider erdoğan hdpyi çıldırtıyorlar