Erdoğan'dan Akşener'e "Altılı Masa'dan Kalk" Çağrısı

TAKİP ET

G20 Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'ye Altılı Masa'dan ayrılma çağrısı yaptı.

G20 Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin Altılı Masa'nın geri kalanıyla aynı çizgide olmasını "düşündürücü bulduğunu belirterek "Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" ifadelerini kullandı.

Muhalefeti İstiklal Caddesi Saldırısı Üzerinden Eleştirdi 

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırı üzerinden muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bütün bunlara rağmen muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir" dedi.

Muhalefetin PKK'nın parlamentodaki uzantısı HDP'yle beraber hareket ettiğini iddia eden Erdoğan, "Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık" diye konuştu.

"İYİ Parti'nin Bunlarla Aynı Çizgiye Düşmesi Düşündürücü"

Bunun ardından İYİ Parti'ye Altılı Masa'dan ayrılması için çağrı yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, Altılı Masa’nın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir."

Ahmet Kaya'nın Mezarının Nakli İçin Çağrı

Kürtçü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için şarkılar yazan Ahmet Kaya'ya sevgisini anlatan Erdoğan, "Ahmet Kaya da ben cezaevine girerken Yedikule’de Kazlıçeşme’de yapılan programa gelmişti. Bu anlamlı günümüzde onun orada yaptığı konuşma, söylediği parçalar hakikaten unutulmazdı" dedi.

"Ben İstedim ki Nakli Kubur Yapalım"

Ahmet Kaya'nın mezarını Türkiye'ye getirmeyi teklif ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım. Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı. Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız. Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa’da seveni olmaz" diye konuştu.

Erdoğan'ın Türk düşmanı bir terör yardakçısına tepki gösterenleri "Beyaz Türk" olarak nitelemesi dikkat çekti.

erdoğan akşener altılı masa kalk