Erdoğan'dan Asgari Ücret Açıklaması: Veren El Alan Elden Hayırlıdır

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son günlerde tartışılan asgari ücrete yeni zam konusuna ilişkin bir açıklama yaptı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında gerekmesi halde vatandaşı enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti yılda iki kere belirlemek üzere yasal düzenleme yapabileceklerini söylemişti. 

Asgari Ücrete Yılda 2 Kez Zam Gelebilir


Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücretin yılda iki defa belirlenmesini öngören bir kanun teklifi verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" diyerek konuyu kapatmıştı.

NATO Liderler Zirvesi dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu?" sorusuna yanıt olarak "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır" ifadelerini kullandı.

erdoğan asgari ücret açıklaması veren el alan elden hayırlıdır