Erdoğan'dan Asgari Ücrete Zam Açıklaması

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete zam geleceğine ilişkin iddialara üstü kapalı yanıt verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ilişkin olarak "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu." dedi.

Geçen günlerde Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AKP'li Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü ve Temmuz ayında asgari ücrete zam geleceğini iddia etmişti.

MHP'li Saffet Sancaklı: Erdoğan'la Görüştüm; Temmuz Ayında Asgari Ücrete ve Emekli Aylıklarına Zam Gelecek



AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ete gelen zamlar ve et ithalatına ilişkin olarak ise "Biz vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Kıymada, kuşbaşı ette bunu başarmamız lazım dedik. Karkas olarak getirirsek karkas ette de bu adımları atabiliriz dedik. Tarım Bakanımız önce ülkemizin dört bir yanında çalışmasını yapacak, ondan sonra da ithalde de neler yapabiliriz, bunun üzerinde de ayrıca çalışmasını sürdürecek" dedi.

Kırmızı Ete Yüzde 48 Zam


Kırmızı Ete Bir Zam Daha Geldi


Şekere daha bugün yüzde 31 zam gelmişken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan şeker fiyatlarının uygun olduğunu iddia etti. AKP'li Cumhurbaşkanı, "Bizim şekerde ithale falan da ihtiyacımız yok. Mevcut imkanlar buna elveriyor. Fiyatlar da şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na getirmeyi de ihmal etmedi. AKP'li Cumhurbaşkanı ekonomist olduğu iddiasını sürdürerek, "O vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu. İşim benim bu işlerle geçti. Ama ona bundan sonra zaten vergi memurluğu da vermezler çünkü SSK'de genel müdürken orayı batırdı." dedi.

asgari ücret erdoğan asgari ücrete zam zam iddiası