Erdoğan'dan Azadlıq Muhabirine: Zaten Soros Hep Gazetecileri Satın Alıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prag'da İlham Aliyev'le yürüdüğü sırada Azadlıq Radyosu muhabirinin sorularına verdiği cevaplar dikkat çekti.

Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi 44 lideri bir araya getirdi.

Azerbaycan merkezli Azadlıq Radyosu muhabiri, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le birlikte yürüdüğü sırada AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına yaklaştı ve iki lidere sorular yöneltti. Hem Erdoğan hem de Aliyev'in Azadliq muhabirine verdiği cevaplar dikkat çekti.

Görüntülerde muhabirin Azadliq Radyosu'ndan olduğunu öğrenen İlham Aliyev, "Azadliq mı? Haa.. Bunlar Sorosçular" diyor. Erdoğan ise "Öyle mi! Eyvah eyvah!" diyerek yanıt verince muhabir iki lidere gülerek "Vallahi Sorosçu değilim, yemin ediyorum" şeklinde karşılık veriyor. 

"5 Yıl Çalışana Green Card, 10 Yıl Çalışana Amerikan Pasaportu Veriyorlar"

O sırada Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış devreye girerek "Bunların radyoda 5 yıl çalışana Green Card, 10 yıl çalışana Amerikan pasaportu veriyorlar. Yani oraya adımını atmadan vatandaşlık kazananlar var" ifadelerini kullanıyor. 

"Zaten Soros Hep Gazetecileri Satın Alır"

Bunun üzerine Erdoğan, "Sakın öyle bir iş yapmayasın" deyince Azerbaycanlı muhabir, "Asla sayın cumhurbaşkanım, ben gazeteciyim" dedi. Erdoğan ise "Zaten Soros hep gazetecileri satın alıyor..." karşılığını verdi. 

Daha sonra Erdoğan, Karabağ'daki Ermenilerin durumuna ilişkin soru soran muhabire "Gene İlham gardaşımdan bir şeyler kapıp ondan sonra da Soros'a göndereceksin!"   dedi.

 

erdoğan azadlıq soros ilham aliyev