Erdoğan'dan Babacan ve Davutoğlu'na: O Makamlara Layık Oldukları İçin Gelmediler

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski yol arkadaşlarını "liyakatsiz" olarak niteledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakan ve başbakan olarak görev yapan eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın söz konusu makamlara "layık olarak gelmediklerini" söyledi.

TRT Haber'de konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Okan Müderrisoğlu'nun DEVA ve Gelecek Partilerine yönelik sorusuna yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "O tür bir değerlendirmeye girmeyi zail addederim. Onu onların düşünmesi lazım. Onların nasıl ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık verildiyse, başbakanlık verildiyse, hepsi onlara bir irade o makamları verdi. Onlar bunun kadr u kıymetini bilemedi. Öbür tarafta diğeri ha keza o da aynı. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. Dolayısıyla biz milletimizin ferasetine inanıyoruz. Benim milletim feraset sahibidir. Kimin ne olduğunu net görür, oradan oyunu ona göre kullanır."

recep tayyip erdoğan ali babacan ahmet davutoğlu eski yoldaşlar eski yol arkadaşları o makamlara layık oldukları için gelmediler itiraf liyaket liyakat