Erdoğan'dan Başörtüsü Referandumu Çağrısı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek başörtüsü konusunda yeni anayasanın 'referanduma götürme' çağrısında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek başörtüsü konusunda "Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalardan satır başları şöyle:

Yaklaşık 2 yıllık bir aranın ardından tekrar Malatya'da sizlerle hasret gidermenin mutluluğu içindeyim. Tarihe ismini seçkin insanların şehri diye yazdırmış Malatya bugün de bütün parıltısıyla yoluna devam ediyor.

Malatya'ya 20 yılda 33 milyar liralık yatırım yaptık. Seviyoruz Malatya'yı.

Malatyamıza ilk evim kampanyasıyla 2 bin 500 konut, ilk iş yerim kampanyasıyla 500 iş yeri daha kazandırıyoruz.

Sağlıkta 14'ü hastaneden oluşan toplam 68 sağlık tesisi yaptık.

Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız Malatya'daki bölünmüş yol uzunluğunu 462 kilometreye çıkardık.

Toplam yatırım tutarı 8 milyar lirayı geçen 133 ayrı projenin resmi açılışını buradan yapacağız.

Eskiden terör sorunlarda bir numaraydı, şimdi kaldı mı?

Milletimizin günlük hayatının kalitesini eser ve hizmet siyasetiyle yükselttik. Eskiden akşam 9'dan sonra dışarı çıkılabiliyor muydu?

Yarın Diyarbakır'dayım, akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı. Şimdi saat 12, 1... Herkes sabaha kadar oralarda eğleniyor. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük talebimizi sessiz devrimlerle karşıladık.

Başörtüsü Tartışması

CHP Genel Başkanı, başörtüsü tartışmasını açtı. Biz kadınlarımızı başı açık başörtülü diye ayırmadık ama birileri bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil.

Başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğini Meclis'e gönderdik. Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını içeren bir anayasa değişikliğinin hazırlığına başladı. Kabul edilirse önemli bir kazanım olmuş olacak. 

Şunu da yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu işi referanduma gidelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin.

Biz bu zata seçimde karşımıza çık dedik, o ne anlamış biliyor musunuz sanki ben ona televizyona çık demişim. 

Malatya'dan bu zata sesleniyorum: Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim. 

Faizi tek haneleri rakamlara indireceğiz. Faiz zulmünden yatırımcıyı, vatandaşı kurtaracağız. 

erdoğan başörtüsü kılıçdaroğlu