Erdoğan'dan Düşürülen SİHA Açıklaması: Türkiye'nin İnsansız Hava Aracını Amerika Düşürüyor. Türkiye Şu Anda NATO'da Amerika'nın Ortağı Değil Mi?

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Türkiye'nin insansız hava aracını Amerika düşürüyor. Türkiye şu anda NATO'da Amerika'nın ortağı değil mi? Bunu ne ile izah edeceğiz. İşine geldiği zaman ortak, işine geldiği zaman Amerika maalesef terör örgütlerini eğitiyor. Bunları da görelim." dedi.

Konuşmasının devamında terörle mücadeleye vurgu yapan Erdoğan, "Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak irade şarttır. Avusturya'dan bu minvalde daha yakın işbirliği bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili "Avrupa'nın bütünleşmesi ancak Türkiye'nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili ise "Adil bir barışın kaybedeni olmaz, düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart.

Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.

Bugün Sayın Putin ile görüşeceğim. Guterres ile görüşmem olacak. Görüşmeleri Körfez ülkeleriyle devam ettireceğiz.

Şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?

Nasıl arabuluculuk yaparız bunun gayreti içerisindeyiz. Temennimiz bir an önce bu savaşı durduralım ve bölge sükunete kavuşsun.

Endişemiz çok büyük durumda. 1 haftada, 15 günde biteceği kanaatinde değilim. Onun için görüşmelerimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

erdoğan siha erdoğan abd erdoğan siha düştü erdoğan gazze erdoğan filistin erdoğan israil