Erdoğan'dan F-16 Açıklaması: Dünyada Savaş Uçağı Satan Tek Ülke ABD Değil

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye F-16 satmaması durumunda "farklı ülkelerden savaş uçağı satın alınabileceğini" ima etti.

Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Britanya Krallığı Hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth'in vefatına ilişkin "Ben taziye mesajımı gönderdim. Bizim de programlarımız var.

"Programım El Verirse Merasime Katılmayı Düşünüyorum"

Programlarım el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Bütün mesele bizim programlarımızla bunu bir araya getirmek. Kendisini tanıyorum, Buckingham Sarayı'nda da görüşmemiz olmuştu" dedi.

Yakalanan IŞİD Elebaşı

Yakalanan IŞİD elebaşına ilişkin konuşan Erdoğan, yakalanan teröristin IŞİD'deki konumunun ABD tarafından da tescil edildiğini belirterek "Adalet Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar görev yapmış bir isim. Gerek istihbarat gerek İçişleri Bakanlığımız aramadaydılar ve sonunda yakaladılar. Gereğini yargı yapacaktır. DEAŞ'la ilgili dünyada en kararlı operasyonları yöneten istihbaratımız oldu, silahlı kuvvetlerimiz oldu" dedi.

ABD'nin Kürtçü Terör Örgütüyle Ortak Tatbikatı

ABD'nin Suriye'de Kürtçü terör örgütü PKK/YPG ile ortak tatbikat düzenlemesine tepki gösteren Erdoğan, "Adını Suriye Demokratik Güçleri olarak koyuyorlar, bu bir kamuflajdır. ABD bu terör örgütlerine binlerce tır araç gereç gönderdi ve hala gönderiyor. Suriye'deki koalisyon güçleriyle yaptıkları değil, aynı şeyleri Irak'ta da yaptılar. Bu silah desteklerinin yanında, eğitim noktasında da ciddi eğitim desteği de veriyorlar. Dün akşam uçakta gelirken de söyledim; BM Genel Kurulu'nda eğer sayın Başkan'la görüşme fırsatım olursa, orada da kendisiyle bu konuyu konuşacağım" diye konuştu.

F-16 Satışı: Savaş Uçağı Satan Tek Ülke ABD Değil

ABD'den F-16 alımı için süregelen görüşmelere değinerek Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Cumhuriyetçilerle görüştüğünü belirten Erdoğan, "(Çavuşoğlu) Cumhuriyetçilerin bu konuda desteğini istediğimizi iletti. Temenni ediyorum ki bu ilişkide ABD bizi farklı yollara sevk etmesin. Farklı yollardan kastım, dünyada savaş uçaklarını satan tek ülke ABD değil. Farklı ülkeler de satıyor. Bunun için bize sinyal çakanlar var" ifadelerini kullandı.

erdoğan recep Tayyip Erdoğan rusya abd f-16 su-35 dünyada savaş uçağı satan tek ülke değil moskova s-400 nato cumhurbaşkanı türkiye