Erdoğan'dan Füze Açıklaması: Rusya'nın Açıklamasına Saygı Duymak Durumundayım

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Polonya topraklarına düşen füzesine ilişkin yaptığı açıklamada Rusların açıklamalarına saygı duymak zorunda olduğunu söyledi.

Dün gece saatlerinde Polonya topraklarına düşen 2 füzenin neden olduğu patlamalar sonucunda 2 Polonya vatandaşı yaşamını yitirdi. Dün Ruslar gün boyu Ukrayna şehirlerini füzelerle vurmuştu.

2 Polonya vatandaşının Rus füzeleriyle hayatını kaybetmesinin ardından NATO, 4. maddeyi gündeme alarak toplanma kararı aldı.

NATO, 4. Madde İle Toplanıyor

Erdoğan'dan Rusya'ya Destek

G20 Liderler zirvesi için bulunduğu Endonezya'da konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu füzelerin Rus yapımı olmadığı açıklaması herhalde bunun Rusya ile alakası olmadığını  göstermektedir. Bu teknik bir arıza olabilir, teknik inceleme ve araştırma şart" diye konuştu.

Füzelerin Rus yapımı olduğu kabulüyle hareket etmenin gerilimi tahrik etmek anlamına geleceğini savunan Erdoğan, "Israrla bir Rus yapımıdır diye bunun üzerine gitmek bu işi tahrik eder diye düşünüyorum. Biz Rusya ile Ukrayna'yı aynı masa etrafında toparlamanın gayreti içerisindeyiz. tahrik metodunu kullanmak doğru olmasa gerek. Barışın yolu diyalogdan geçer. Rusya'nın yaptığı açıklamaya saygı duymak durumundayım. Rusya'nın 'Bizimle bu işin alakası yoktur' demesi bizim için önemli" dedi.

erdoğan füze açıklaması rusya açıklamasına saygı duymak durumundayımm durumundayım polonya