Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama: Bu Yaz Irak Sınırımızla İlgili Sorunları Çözmüş Olacağız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklamak üzere basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:

"Şubat'ın 12'sinde yaptığımız önceki kabinemizin ardından Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'a gittik. Her iki ülkenin devlet başkanının davetine yaptığımız ziyaretlerimiz oldukça verimli, samimi ve başarılı geçti. Yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı ağırlayacağız. Karadeniz her zaman olduğu gibi ziyaretlerimizde bizi kucakladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, kazandığı seçim sonrası ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Aliyev ile bölgesel konuları ele alma fırsatı bulduk."

'31 Mart'ın Demokrasi Şöleni Havasında Geçmesini Sağlamakta Kararlıyız'

Erdoğan, yerel seçimlerden bahsettiği konuşmasına şöyle devam etti:

"Aday tanıtımlarından başlayarak seçim gününe kadar 50 şehrimizde vatandaşlarımızla buluşmayı planlıyoruz. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız 31 Mart Mahalli Seçimleri'nin huzur içinde geçmesi için gerekli çalışmalarını yaptılar. Seçim takviminin en sağlıklı şekilde işletilmesi, yargıyla birlikte yürütme olarak bizim görevimizdir. Her seçim gibi 31 Mart'ın da bir demokrasi şöleni havasında geçmesini sağlamakta kararlıyız."

'Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konutu Teslim Edeceğiz'

Deprem bölgesi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim zihnimizde ve kalbimizde en üst sıralarda tuttuğumuz değişmez gündem maddeleri var. Deprem yaşayan şehirlerimizin ayağa kaldırılması bunlardan biridir. Yerleşim yerlerimizi yıkıntılardan önemli ölçüde temizleyerek geçici barınma alanlarının standardını yükselterek çalışmayı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar 46 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Nisan ayı itibariyle bu rakamı 75 bine çıkarıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar da 200 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz."

'Irak Sınırlarımızı Güven Alına Alacak Çemberi Tamamlamak Üzereyiz'

Irak sınırlarına değinen Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:

"Terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturmakta kararlıyız. Bölgedeki herkesin güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var. Ülkemizin terörle mücadele hususundaki kararlılığını hala anlayamamış olanlara bu gerçeği kabul ettirene kadar şartları zorlamaktan geri durmayacağız."

'Çalışanlarımızı ve Emeklilerimizi Hayat Pahalılığının Pençesine Terk Etmeyeceğiz'

Erdoğan, bir diğer gündem konularının maaşlara yapılan zamlar ve enflasyon olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Enflasyonla mücadelemizde henüz istediğimiz yere gelmedik ama kararlıyız. Daha önce ülkemizi enflasyondan nasıl kurtardıysak inşallah bu sefer de aynı başarıyı göstereceğiz. Cari açıktaki düşüş de sürüyor. Bu yılın ilk 2 ayında cari dengede 13 milyar doların üzerinde iyileşme sağladık. Üretimler arttıkça cari açık gerileyecektir. Turizm gelirlerimiz her yıl rekor kırıyor. Geçtiğimiz yılı 54,5 milyar dolarla kapattığımız turizmde bu yıl ki hedefimiz 60 milyar dolardır.

Kalıcı fiyat istikrarını sağlayacak, yapısal dönüşümü hızlandıracak, afetlere karşı güvenli şehirler çabalarımıza kaynak oluşturacak anlayışla maliye politikalarımızı yönetmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma adımlarını atarken en olumlu gelişmeleri çalışanlarımızın, emeklilerimizin hayatlarıyla gerçekleştirdik. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya, asgari ücreti 17 bin liraya, engelli maaşını yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış, her alanda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş hükümet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamak mümkün mü? 

Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örneklerle anlattım. Sözü edilen artışları, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim ve sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığın pençesine terk etmeyeceğiz. Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacak, göz göre göre sıkıntı çekmesine müsaade etmeyeceğiz."

kabine toplantısı erdoğan recep Tayyip Erdoğan akparti