Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İçişleri Bakanı'nı İlzam Edenler Uyuşturucu Baronlarına Hizmet Ediyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Bakan Süleyman Soylu'yu hedef alan sözlerine cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yayımladığı videoyla AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sert sözlerle hedef almış, "Breaking Bad Süleyman" dediği videosunda AKP'nin uyuşturucu paralarıyla cari açığı kapatmaya çalıştığını iddia etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Video Açıklama: Breaking Bad Süleyman

Kılıçdaroğlu'na cevap veren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenlik güçlerimizi, seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı, İçişleri Bakanı'nı ilzam ederek kendine siyasi alan açtıklarını sananlar uyuşturucu baronlarına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bir Sözüm Var, Onu Yarın Söyleyeceğim"

Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İktidarımızı, cari açığını uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim" dedi.

Soylu'ya destek çıkan Erdoğan, "Güvenlik güçlerimizi, seçilmiş Cumhurbaşkanını, İçişleri Bakanını ilzam ederek kendine siyasi alan açtıklarını sananlar uyuşturucu baronlarına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

"CHP'nin Güvenlik Güçlerimize Attığı İftira"

"CHP'nin güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmak Cumhurbaşkanlığı sorumluluğun gereği olarak gördüğüm için değinmek zorundayım" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu'da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür hakarette, iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilatı nasıl olur da Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak yoluyla kapatıyor dersiniz. Bu ne insafsızlıktır.

Yarın grup konuşmamda çok daha geniş bir şekilde yapacağım. Haramı, helali gayet iyi bilen iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde ara. Polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucu ile mücadelesini yalanlarla hiçe sayamazsınız. Hem yakalanan uyuşturucu miktarı hem yakalanıp cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor sahibiyiz.

"Kızılay'da Bomba Patlatmakla Yalanı Bir Silah Olarak Kullanmak Arasında Hiçbir Fark Yoktur"

Genel başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu? Onlar da Yalova'da mahkeme basıp, hakimlere hakaret edip ya hırsızların ya teröristlerin safında olduklarını göstermişlerdir. Güvenlik güçlerimizin fedakarlığının böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür iftiralara aldırmadan gençliğimizi her türlü tehdide karşı korumayı sonuna kadar devam edeceğiz. Bu tür saldırılar karşısında susmak da herhalde dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz dilsiz şeytan da olmayacağız.

Dijital terör insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte beyanlarla milyonlarca kişi linç ediliyor. Türkiye dünyada en fazla dezenformasyona maruz kalan ülkedir. FETÖ'den bölücü terör örgütüne birçok odak insanımızı birbirine kışkırtmak, sosyal kaos oluşturmak için istismar etmektir.

Kızılay'da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Kısa süre önce Meclis'imizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin ülkemizin dijital teröre özellikle karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına eminim."

erdoğan kılıçdaroğlu içişleri bakanı soylu Uyuşturucu baronlarına hizmet ediyor